FOTORECEPT Výborný „šmak“ na večeru: Pripravte si cesnakové šampiňóny

Cesnakové šampiňóny

plnielanu.sk/Ľudmila

Ak obľubujete huby a už vám chýba inšpirácia čo pripraviť na večeru, nezúfajte. Prichystajte sebe aj svojím blízkym tento aromatický hubový recept a výbornú večeru budete mať na stole už za malú chvíľu.

Potrebujeme:

  • 200 g šampiňónov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • čierne mleté korenie
  • iné koreniny podľa chuti
  • soľ
  • čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Šampiňóny očistíme a nakrájame na polovice a štvrtinky podľa veľkosti

Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


Na panvicu dáme trochu olivového oleja a začneme šampiňóny restovať, potom ich mierne osolíme
Medzitým si očistíme strúčiky cesnaku, ktoré prelisujeme

Mohlo by vás zaujať: Zaklopala vám na dvere nečakaná návšteva? S týmto pohostením určite zabodujete!


Šampiňóny v priebehu pustili šťavu a mierne sa dusia
Práve v tejto chvíli k nim pridáme prelisovaný cesnak, okoreníme ich podľa chuti a necháme ešte chvíľu podusiť

Mohlo by vás zaujať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak


Čerstvú petržlenovú vňať zatiaľ opláchneme a nakrájame
Hotové šampiňóny podávame s chrumkavými hriankami. Dobrú chuť!

Aké chutné jedlá si zo šampiňónov pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, thinkstockphotos.com, Ľudmila
Odporúčame