FOTORECEPT Vymeňte klasický vyprážaný syr: Skúste ho zapekaný so šunkou a vajcom

Strúhaný syr zapekaný so šunkou a vajíčkom

plnielanu.sk

Veľmi netradičný spôsob, ktorým môžete nahradiť klasický vyprážaný syr. Syr z rúry je chutný, šťavnatý a poriadne vás zasýti. Preto vám ako príloha môže stačiť len pečená či čerstvá zelenina alebo si k tomu môžete upiecť hranolky zo sladkých zemiakov.

Vyprážaný syr je klasika, ktorú majú vo väčšine reštaurácií na Slovensku. Chuť vyprážaného syra mnohým chýba, špeciálne ak si ho odriekajú kvôli nezdravému vyprážaniu. No nie každý syr musí byť napitý olejom z panvice či fritézy. Pre tých, ktorí by si túto nezdravú dobrotu z obedových menu radi pripravili aj doma, prinášame zaujímavý recept, ako tento štandard obedových menu oživiť.

Potrebujeme (2-3 porcie):

  • 4 stredne veľké batáty
  • 400 g tvrdého syru
  • 150 g šunky
  • 2-3 vajíčka
  • sušený cesnak
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

Syr si nastrúhame, batáty nakrájame na hranolky.

Mohlo by vás zaujímať: Domáci vyprážaný syr: Čo robiť, aby sa neroztiekol a ako ho pripraviť bez oleja?


Batáty pokvapkáme olejom, ochutíme soľou a cesnakom, dáme upiecť.
Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme hrubú vrstvu nastrúhaného syru.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Lahodné a jednoduché: Pripravte priateľom syrové fondue v chlebíku


Na ňu naukladáme dohusta plátky šunky.
Potrieme vajíčkom.

Mohlo by vás zaujímať: Tip na výborný syrový sendvič, ktorý zvládne pripraviť každý: VIDEO Ako na to!


Dáme druhú vrstvu syru a zase potrieme vajíčkom.
Zapečieme v rúre.

Aké chutné jedlá zo syra si doma varíte vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela
Odporúčame