FOTORECEPT Vynikajúci mliečny rez bez múky: Deti ho budú milovať, je presne taký ako z obchodu

Bezlepkový kinder mliečny rez

plnielanu.sk/Mirka

Ak máte doma „bezlepkáča“, určite viete, že nájsť dobrý a jednoduchý recept na chutný koláč nie je až tak jednoduché. Bezlepková múka dokáže byť zradná a na veľké pečenie nie vždy zostáva čas a chuť. Preto vás určite poteší tip na jednoduchý a pritom skvelý „kinder mliečny rez“, do ktorého nejde ani gram múky. Urobíte ním radosť nielen svojim blízkym či návšteve, ktorá musí dodržiavať bezlepkovú diétu, ale aj každému, kto dáva prednosť zdravšej variante maškrtenia.

Bezlepková múka dokáže byť zradná a na veľké pečenie nie vždy zostáva čas a chuť. Preto vás určite poteší tip na jednoduchý a pritom skvelý recept, do ktorého nejde ani gram múky. Urobíte ním radosť nielen svojim blízkym či návšteve, ktorá musí dodržiavať bezlepkovú diétu, ale aj každému, kto dáva prednosť zdravšej variante maškrtenia.

Na pečenie v okrúhlej tortovej forme s priemerom 20 cm potrebujete:

Cesto

  • 3 vajcia
  • 50 g trstinového cukru
  • 30 g kakaa

Krém

  • 400 g jemného tvarohu
  • 150 g bielej čokolády

Na ozdobu

  • čerstvé čučoriedky
  • horkú čokoládu

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Sladkosť nielen pre tých, čo si strážia líniu: Skúste ju aj vy!


Postup:

Najprv si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu (cukor pridávame do bielok postupne, ako ich šľaháme).
V druhej miske si vyšľaháme žĺtka so zvyškom cukru do peny, pridáme preosiate kakao a po lyžiciach tuhý sne. Jemne premiešavame, kým nám nevznikne kakaové obláčikové cesto.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!


Cesto vylejeme do okrúhlej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 190 °C približne 10 – 15 minút.
Cesto by malo byť upečené, ale zároveň mäkké a nepresušené. Po desiatich minútach ho teda skontrolujeme špáradlom a ak je suché, môžeme rúru vypnúť a nechať cesto vychladnúť.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Krém si pripravíme jednoducho: v miske si nad parou necháme rozpustiť bielu čokoládu. Pridáme k nej tvaroh a celú zmes poriadne premiešane.
Krém rozotrieme na cesto a ozdobíme čerstvými čučoriedkami a nastrúhanou čokoládou. Odložíme do chladničky, kým stuhne. Dobrú chuť!

Aké chutné bezlepkové zákusky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.





Zdroj: plnielanu.sk/Mirka, plnielanu.sk/Mirka, plnielanu.sk/Mirka

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close