FOTORECEPT Využite sezónnosť a nové chute v kuchyni: Zubáč na tekvicovom pyré je mňamka

Foto: Michaela

Foto: Michaela

My si dnes pripravíme pyré z tekvice Hokaido, ktoré sa hodí ako príloha k mäsu či rybe.  

Potrebujeme:

– malú tekvicu Hokaido
– cibuľu
– 3 menšie zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– filety zo zubáča
– ½ citróna
– petržlenovú vňať
– 1 ČL mletej červenej papriky
– soľ, korenie
– olej  

Postup: 

Foto: Michaela
1. Tekvicu očistíme od jadierok a pokrájame aj so šupkou. To isté spravíme aj so zvyšnou zeleninou. 

Mohlo by vás zaujať: Ryby trikrát inak: Inšpirujte sa rýchlymi receptami pre celú rodinu


Foto: Michaela
2. Na troche oleja opražíme osolenú cibuľu. Pridáme cesnak.  
Foto: Michaela
3. Nakoniec pridáme nakrájanú tekvicu a zemiaky. Chvíľu opražíme scibuľkou, posypeme červenou paprikou a zalejeme vodou alebo vývarom. Vody dávajte tak, aby bola pol centimetra nad zeleninou, nie viac.  
Foto: Michaela
4. Ochutíme korením, soľou. Keď bude šupka tekvice mäkká, rozmixujeme ponorným mixérom.  
Foto: Michaela
5. Vznikne nám polohustá kaša.  

Mohlo by vás zaujať: Aktuálna pochúťka tekvica hokaido: Nemala by chýbať ani na vašom tanieri


Foto: Michaela
6. Filety osolíme, okoreníme, posypeme petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.  
Foto: Michaela
7. Z oboch strán krátko opečieme na panvici.   

Foto: Michaela
Foto: Michaela


Aké ďalšie recepty na prípravu zubáča poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: Michaela
Odporúčame