FOTORECEPT Výživný pokrm za pár eur? Treska so šošovicovým šalátom ulahodí vášmu jazýčku

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Treska hnedá je výborná ryba, ktorú stačí trochu ochutiť soľou,  korením a  opražiť na masle. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo zeleninový šalát, no skvelou alternatívou je aj takýto teplý šalát zo šošovice.  

Potrebujeme (dve porcie): 

– 2 filety tresky
– hrnček šošovice
– zemiaky
– cibuľu
– 3 farebné papriky
– maslo
– citrón
– olivový olej
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: Michaela
1. Deň vopred si namočíme šošovicu. Druhý deň šošovicu zlejeme, premyjeme a  uvaríme vo vode. 

Mohlo by vás zaujať: Pstruh, losos či filé: Pripravte si výborné rybacie hody u vás doma


Foto: Michaela
2. Zemiaky uvaríme v  šupke v  osolenej vode.  
Foto: Michaela
3. Nakrájame nadrobno cibuľku a  na kocky očistenú papriku.  
Foto: Michaela
4. Na masle opražíme cibuľu, ktorú osolíme.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé a chutné rybacie kúsky na zelenine: Hodia sa nielen pri diéte


Foto: Michaela
5. Pridáme papriku, chvíľu podusíme a  pridáme uvarenú, precedenú šošovicu. Ochutíme.  
Foto: Michaela
6. Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a  citrónom,  sprudka opečieme z  oboch strán. Podávame so zemiakmi a šošovicovým šalátom. Dobrú chuť!

Aké ryby si doma najčastejšie pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela
Odporúčame