FOTORECEPT Výživný pokrm za pár eur? Treska so šošovicovým šalátom ulahodí vášmu jazýčku

Foto: Michaela

Foto: Michaela

Treska hnedá je výborná ryba, ktorú stačí trochu ochutiť soľou,  korením a  opražiť na masle. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo zeleninový šalát, no skvelou alternatívou je aj takýto teplý šalát zo šošovice.  

Potrebujeme (dve porcie): 

– 2 filety tresky
– hrnček šošovice
– zemiaky
– cibuľu
– 3 farebné papriky
– maslo
– citrón
– olivový olej
– soľ, korenie

Postup: 

Foto: Michaela
1. Deň vopred si namočíme šošovicu. Druhý deň šošovicu zlejeme, premyjeme a  uvaríme vo vode. 

Mohlo by vás zaujať: Pstruh, losos či filé: Pripravte si výborné rybacie hody u vás doma


Foto: Michaela
2. Zemiaky uvaríme v  šupke v  osolenej vode.  
Foto: Michaela
3. Nakrájame nadrobno cibuľku a  na kocky očistenú papriku.  
Foto: Michaela
4. Na masle opražíme cibuľu, ktorú osolíme.  

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé a chutné rybacie kúsky na zelenine: Hodia sa nielen pri diéte


Foto: Michaela
5. Pridáme papriku, chvíľu podusíme a  pridáme uvarenú, precedenú šošovicu. Ochutíme.  
Foto: Michaela
6. Rybu osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom a  citrónom,  sprudka opečieme z  oboch strán. Podávame so zemiakmi a šošovicovým šalátom. Dobrú chuť!

Aké ryby si doma najčastejšie pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close