FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám

Zapekané bravčové karé

plnielanu.sk/Maroš

Patríte medzi fanúšikov zapekaných jedál a francúzske zemiaky či zapekaná zelenina sa vám už trochu zunovali? Skúste obmenu s chutným karé. Postup nie je nijako zložitý a výsledok ulahodí azda každému. Navyše ide o skvelé a jednoducho pripraviteľné jedlo, ak sa potrebujete venovať pred obedom niečomu inému ako vareniu. V rúre sa spraví „samo“, stačí len trochu sledovať čas.

Potrebujeme:

  • 5 plátkov bravčového karé (resp. podľa počtu stravníkov)
  • 1 pikantnú klobásu (výborný je Kohút)
  • kápiu
  • 1 kg zemiakov
  • 1 cibuľu
  • olivový olej
  • jeden cesnakový strúčik
  • sójovú omáčku
  • horčicu
  • korenie
  • soľ

Postup:

Plátky karé jemne vyklepeme a uložíme do marinády z olivového oleja, sójovej omáčky a horčice tak, že medzi jednotlivé kusy mäsa naukladáme kolieska očistenej cibule.


Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie


Mäso na chvíľu odložíme bokom a zatiaľ si očistíme zemiaky. Nakrájame ich na kolieska, pokrájame si aj kápiu a očistenú klobásu.

   

Pekáč vymastíme olejom s jedným roztlačeným cesnakovým strúčikom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele!


Do pekáča začneme ukladať vrstvu zemiakov, ktorú jemne osolíme a okoreníme podľa chuti. Na ňu položíme bravčové plátky s cibuľou, kápiu a klobásu.
   

Na vrch dáme opäť vrstvu zemiakov. Prikryjeme alobalom a pečieme na 170 stupňoch asi dve hodiny.


Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Klasika menom segedínsky guláš: Spoznajte chuť a pýchu Maďarska


Na posledných desať minút môžeme dať alobal preč a zemiaky „ufúkneme“, aby sa horná vrstva opiekla.

   

Podávame podľa chuti s kyslou uhorkou alebo šalátom, dodať možno aj horčicu či tatársku omáčku.


Aké ďalšie chutné jedlá z bravčového karé si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom .

Zdroj: plnielanu.sk/Maroš, plnielanu.sk/Maroš, Maroš

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close