FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia s hermelínom: Skvele ich dopĺňa čerstvý šalát

Zapekané kuracie prsia s hermelínom a šampiňónmi

plnielanu.sk

Kuracie prsia sú vďačnou ingredienciou v kuchyni. Dajú sa pripraviť na obrovské množstvo spôsobov a zároveň sú hotove rýchlo. Skúste ich zapiecť s hermelínom a omáčkou pripravenou zo šampiňónov.

Môžete si k nim dať napríklad pečené zemiaky, ale keďže začína byť vonku teplo, odporúčame pripraviť si k nemu šalát z poľníčka. Je svieži a výborne doplní každé hlavné jedlo. Poľníček, známy aj ako valeriánka poľná, je zdravá listová zelenina s jemne horkastou chuťou, ktorý sa výborne dopĺňa so šťavou z citróna.

Potrebujeme:

mäso:

  • 500-600 g kuracích pŕs
  • 250 g hermelínu
  • smotanu na varenie
  • 230 g šampiňónov
  • 1,5 dcl vývaru
  • soľ, korenie

šalát:

  • 70 g poľného šalátu
  • 2 paradajky
  • stopkový zeler, jarnú cibuľku, olivy podľa chuti
  • 4 PL nastrúhaného parmezánu
  • šťavu z ½ citróna
  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL provensálskeho korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia si narežeme, osolíme a okoreníme.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Z obidvoch strán sprudka opečieme na panvici.
   
Mäso poukladáme do zapekacej misy a posypeme provensálskym korením.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Na výpeku opražíme šampiňóny, ktoré poprášime hladkou múkou.
   
Zalejeme vývarom a necháme chvíľu podusiť.

Mohlo by vás zaujímať: Vymeňte klasický rezeň za niečo extra: Vyskúšajte niektorý z našich tipov


Pridáme smotanu a povaríme.
   
Na mäso poukladáme nakrájaný hermelín a zalejeme omáčkou. Dáme zapiecť na 10 minút do rúry na 220°C.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov – začiatočníkov


Paradajky nakrájame, osolíme a necháme odstáť 5-7 minút, kým nepustia šťavu. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a zeler.
   
Pridáme poľný šalát a olivy. Z cesnaku, citróna, oleja, parmezánu a korenia si pripravíme dresing.

Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Zalejeme ním šalát a poriadne premiešame.

Aké špeciality si z kuraciny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close