Kuracie prsia sú vďačnou ingredienciou v kuchyni. Dajú sa pripraviť na obrovské množstvo spôsobov a zároveň sú hotove rýchlo. Skúste ich zapiecť s hermelínom a omáčkou pripravenou zo šampiňónov.
Môžete si k nim dať napríklad pečené zemiaky, ale keďže začína byť vonku teplo, odporúčame pripraviť si k nemu šalát z poľníčka. Je svieži a výborne doplní každé hlavné jedlo. Poľníček, známy aj ako valeriánka poľná, je zdravá listová zelenina s jemne horkastou chuťou, ktorý sa výborne dopĺňa so šťavou z citróna.
Potrebujeme:
mäso:
- 500-600 g kuracích pŕs
- 250 g hermelínu
- smotanu na varenie
- 230 g šampiňónov
- 1,5 dcl vývaru
- soľ, korenie
šalát:
- 70 g poľného šalátu
- 2 paradajky
- stopkový zeler, jarnú cibuľku, olivy podľa chuti
- 4 PL nastrúhaného parmezánu
- šťavu z ½ citróna
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL provensálskeho korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
Postup:
Kuracie prsia si narežeme, osolíme a okoreníme. | |
Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy? |
|
Z obidvoch strán sprudka opečieme na panvici. | |
Mäso poukladáme do zapekacej misy a posypeme provensálskym korením. | |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
Na výpeku opražíme šampiňóny, ktoré poprášime hladkou múkou. | |
Zalejeme vývarom a necháme chvíľu podusiť. | |
Mohlo by vás zaujímať: Vymeňte klasický rezeň za niečo extra: Vyskúšajte niektorý z našich tipov |
|
Pridáme smotanu a povaríme. | |
Na mäso poukladáme nakrájaný hermelín a zalejeme omáčkou. Dáme zapiecť na 10 minút do rúry na 220°C. | |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapečené kura: Výborný obed aj pre kuchárov – začiatočníkov |
|
Paradajky nakrájame, osolíme a necháme odstáť 5-7 minút, kým nepustia šťavu. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku a zeler. | |
Pridáme poľný šalát a olivy. Z cesnaku, citróna, oleja, parmezánu a korenia si pripravíme dresing. | |
Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným! |
|
Zalejeme ním šalát a poriadne premiešame. |
Aké špeciality si z kuraciny pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na