FOTORECEPT Zdravé a chutné rybacie kúsky na zelenine: Hodia sa nielen pri diéte

Restované rybacie kúsky na zelenine

plnielanu.sk

Jedlo, ktoré pripravíte bleskovo rýchlo a čo je najlepšie, na varenie vám bude stačiť jedna hlboká panvica. Navyše recept je zdravý a ľahký, čo je kombinácia vhodná nielen na obed, ale aj na večeru. Vyberte si rybu, ktorá vám chutí a pripravte si ju na chrumkavej zelenine.

Potrebujeme:

(dve porcie)

  • 400 g ryby
  • 150 g šampiňónov
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 cibuľku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL cukru
  • maslo
  • soľ, korenie na ryby
  • 100 ml zeleninového vývaru

Mohlo by vás zaujímať: Ryba nemusí byť s kosťami: Vyskúšajte tieto recepty na pangasiusa!


Postup:

Na masle rozpustíme cukor, na ktorom skaramelizujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky.
   
Keď budú šampiňóny opečené, pridáme mrkvu nakrájanú na koliečka a o pár minút neskôr petržlen nakrájaný na tenké rezance. Osolíme.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Rybu nakrájame na menšie kúsky, pridáme na ňu korenie a prelisovaný cesnak. Dáme do panvice k zelenine, opražíme, potom podlejeme vývarom a všetko podusíme domäkka.

Ktoré špeciality z rýb si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk
Odporúčame