FOTORECEPT Zdravé banánové cookies: Rýchla a jednoduchá maškrta

Banánové cookies

plnielanu.sk

Americké cookies sú u nás dobre známe koláčiky. No v súčasnosti poznáme veľa obmien klasického receptu. A jednou z nich je aj ten na zdravé cookies, ktoré si pripravíme z chutných zrelých banánov v kombinácii s ovsenými vločkami. Verte či nie, budete sa zalizovať za ušami. Sušienky si môžete pripraviť aj maličké, veľkosť prispôsobte svojej chuti. Rovnako môžete experimentovať aj so zložením koláčikov.

Potrebujeme:

(12 veľkých cookies)

  • 2 veľké banány
  • 2 veľké vajcia
  • 1 ČL jedlej sódy
  • 100 g ovsených vločiek
  • 150 ml mlieka
  • 50 g špaldovej (kokosovej) múky
  • 1 PL medu
  • vysoko percentnú čokoládu
  • brusnice

Postup:

Na tanieri si popučíme zrelé banány.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Čokoládové cookies: Jednoduché koláčiky, ktorým prídete na chuť


Banány dáme do misky a pridáme k nim všetky tekuté suroviny.
Pokiaľ máme hustý med, roztopíme ho vo vodnom kúpeli.

Mohlo by vás zaujímať: TIP Vynikajúce čokoládové cookies: Vždy čerstvé a chrumkavé


K tekutým surovinám prisypeme všetky suché suroviny.
Nakoniec do misky nakrájame čokoládu a pridáme brusnice.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Americké keksíky zvládne aj začiatočník: A chutia snáď úplne každému!


Cesto musí byť tuhšej konzistencie. Pokiaľ ho máme veľmi riedke, pridáme nejaké suché suroviny, napríklad ovsené vločky, aby nám vznikla požadovaná zmes.
Pomocou lyžice dávame zmes na papier na pečenie vo veľkosti, ktorú si sami určíme.

Mohlo by vás zaujímať: Výborná maškrta zo 4 ingrediencií? Áno, je to možné!


Dáme piecť na 170°C dozlatista.

Na aké spôsoby si doma cookies pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, Michaela/plnielanu.sk, Michaela/plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close