Čakáte hostí alebo máte len chuť na niečo sladké? V obidvoch prípadoch odporúčame tieto výborné muffiny. Sú veľmi jednoduché a vhodné na raňajky, desiatu či poobede ku kávičke. Môžete si ich pripravovať s hocijakým ovocím a tým docieliť stále inú chuť.
Potrebujeme:
- 1 hrnček najemno zomletých ovsených vločiek
- 2 hrnčeky celozrnnej múky
- 1 PL jedlej sódy
- 1 ČL škorice
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 hrnček nízkotučného gréckeho jogurtu
- ½ hrnčeka sójového alebo kokosového mlieka
- 2 vajíčka
- ½ hrnčeka medu
- ½ hrnčeka kokosového oleja
- 1 hrnček čučoriedok (prípadne iného lesného ovocia)
Postup:
![]() |
Rúru si predhrejeme na 200°C. A pripravíme si formu na muffiny, do ktorej umiestnime košíčky. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní |
|
![]() |
V jednej miske zmiešame suché suroviny – vločky, múku, sódu a škoricu a v druhej tie tekuté – vanilkový extrakt, jogurt, mlieko, vajíčka, med, olej. Tekuté suroviny nalejeme do suchých a pomaly zamiešame. Keď nebude v miske vidieť múku, môžeme vmiešať do cesta čučoriedky. |
![]() |
Košíčky naplníme do ¾. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Muffiny bez múky a cukru: Blesková dobrota hotová za pár minút |
|
![]() |
Dáme piecť na 20 minút. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Aké muffiny si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na