FOTORECEPT Zdravé hranolky ako hlavné jedlo i príloha: Vyskúšajte ich s panenkou

Panenka na holandskej omáčke so zelerovými hranolkami

plnielanu.sk

Vymeňte obyčajné hranolky za hranolky zo zeleru a zaručene vás prekvapia svojou chuťou. Sú výborné svojou jemnou korenistou chuťou a navyše sú zdravé. Tieto hranolky sa hodia ku každému hlavnému jedlu, ku ktorému by ste normálne spravili zemiaky, ale vynikajúco chutia aj samotné. Napríklad len s dressingom ku televízii.

 

 

 

 

Potrebujeme (4 porcie):

  • 600 g bravčovej panenky
  • 100 g prosciutta
  • 2 stredne veľké zelery
  • špargľu v slanom náleve
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • 2 PL olivového oleja
  • muškátový oriešok
  • 1 ČL kajanského korenia
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • soľ, korenie

Postup:

Zeler nakrájame na väčšie hranolky a dáme upiecť do rúry pokvapkané olivovým olejom. Poprípade ich pripravíme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zdravšie a rovnako chutné: Vyskúšajte hranolky z petržlenu a mrkvy


Hranolky položíme na servítky alebo kuchynské utierky, nech vstrebú prebytočný olej. Osolíme ich.
   
Mäso poriadne umyjeme, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom, obmotáme prosciuttom a pokvapkáme olivovým olejom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed


Zamotáme do alobalu a dáme piecť do rúry.
   
Mäso pečieme na 200°C 30 minút, následne alobal dáme dole a pečieme ešte 7-10 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!


Špargľu precedíme a sprudka opečieme na panvici.
   
Maslo roztopíme.

Mohlo by vás zaujímať: Nielen príroda, ale aj jedlo hýri farbami: Tip na chutné obedy


Do vyššej misky pridáme žĺtka, soľ, kajanské korenie a pri mixovaní ponorným mixérom pomaly vlievame horúce maslo. Dochutíme citrónovou šťavou.

Máte radi zeler? Aké jedlá si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close