Vymeňte obyčajné hranolky za hranolky zo zeleru a zaručene vás prekvapia svojou chuťou. Sú výborné svojou jemnou korenistou chuťou a navyše sú zdravé. Tieto hranolky sa hodia ku každému hlavnému jedlu, ku ktorému by ste normálne spravili zemiaky, ale vynikajúco chutia aj samotné. Napríklad len s dressingom ku televízii.
Potrebujeme (4 porcie):
- 600 g bravčovej panenky
- 100 g prosciutta
- 2 stredne veľké zelery
- špargľu v slanom náleve
- 100 g masla
- 2 žĺtky
- 2 PL olivového oleja
- muškátový oriešok
- 1 ČL kajanského korenia
- 1 PL citrónovej šťavy
- soľ, korenie
Postup:
|
Zeler nakrájame na väčšie hranolky a dáme upiecť do rúry pokvapkané olivovým olejom. Poprípade ich pripravíme na panvici. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zdravšie a rovnako chutné: Vyskúšajte hranolky z petržlenu a mrkvy |
|
|
Hranolky položíme na servítky alebo kuchynské utierky, nech vstrebú prebytočný olej. Osolíme ich. |
|
Mäso poriadne umyjeme, osolíme, okoreníme, ochutíme muškátovým orieškom, obmotáme prosciuttom a pokvapkáme olivovým olejom. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčová panenka so skvelou omáčkou: Ideálny víkendový obed |
|
|
Zamotáme do alobalu a dáme piecť do rúry. |
|
Mäso pečieme na 200°C 30 minút, následne alobal dáme dole a pečieme ešte 7-10 minút. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu! |
|
|
Špargľu precedíme a sprudka opečieme na panvici. |
|
Maslo roztopíme. |
Mohlo by vás zaujímať: Nielen príroda, ale aj jedlo hýri farbami: Tip na chutné obedy |
|
|
Do vyššej misky pridáme žĺtka, soľ, kajanské korenie a pri mixovaní ponorným mixérom pomaly vlievame horúce maslo. Dochutíme citrónovou šťavou. |
Máte radi zeler? Aké jedlá si z neho pripravujete? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.