Zima je v plnom prúde a s ňou aj chuť na teplé polievky, ktoré v týchto dlhých dňoch zahrejú. Polievka obsahuje veľa zeleniny, čím doplníme cenné vitamíny.
Potrebujeme:
– cibuľu
– 2 väčšie mrkvy
– 200 g karfiolu
– 200 g brokolice
– 3 PL hrubej múky
– 1 PL oleja
– vajíčko
– petržlenovú vňať
– maslo
– 1,2 l zeleninového vývaru
– soľ, korenie
Postup:
- Na masle si opražíme cibuľku.
2. Pridáme na koliečka nakrájanú mrkvu, chvíľu orestujeme. Potom k nej dáme ostatnú zeleninu, ktorú osolíme, okoreníme, prípadne pridáme nejaké bylinky.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zeleninová polievka s karfiolom: Zdravá a chutná – práve pre vás!
3. Zalejeme vývarom a necháme povariť.
4. Zatiaľ si pripravíme halušky zmiešaním múky, oleja, vajíčka a petržlenovej vňati.
5. Poriadne premiešame a dochutíme soľou podľa chuti.
Mohlo by vás zaujať: Zeleninové, krémové a osviežujúce: Také sú tieto skvelé jarné polievky
6. Keď bude mrkva polomäkká, pomocou dvoch lyžičiek hádžeme do vriacej vody kúsky cesta na halušky.
7. Povaríme 3-4 minútky a môžeme podávať.
Na aké spôsoby si zeleninovú polievku doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.