Tieto malé šatôčky v sebe ukrývajú veľký potenciál! Prečo? Cesto je nádherne jednoduché a môžete ho plniť na sladko aj na slano. Nepotrebujete žiadne droždie ani prášok do pečiva. A predsa si s minimom námahy pripravíte plnú misu krehkých, chrumkavých dobrôt, po ktorých sa len tak zapráši. U nás ich zvykneme robiť najmä so slivkovým lekvárom, tvarohovou a orechovou plnkou. Ako na to?
Budeme potrebovať
Na cesto:
• 250 g hladkej múky
• 250 g tvarohu
• 250 g margarínu/masla
• štipku soli
• štipku jedlej sódy
Na plnku a posypanie:
• slivkový lekvár alebo hustejší džem – môžete si pripraviť aj orechové alebo makové šatôčky
• práškový cukor
• kúsok masla + 2 polievkové lyžice rumu (nepovinné)
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Ovocné tartaletky plnené karamelovým salkom: Dezert nielen na sviatky
Postup:
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Slané pečivo z lístkového cesta: Skvelé pohostenie máte raz, dva, tri
Mohlo by vás zaujať: Dezerty, z ktorých si vyberie každý: Skúsite palacinkovú tortu či mrkvové šatôčky?
Aké šatôčky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na