V súčasnosti čoraz viac ľudí prepadá trendu zdravého životného štýlu a modernej gastronómie. Súčasťou nej sú aj zdravé verzie obľúbených tradičných jedál. Viete si ale predstaviť relatívne zdravé rezne? Vyskúšajte náš recept a iné viac nebudete chcieť!
Potrebujeme:
- 2 kuracie prsia bez kože
- 150 g kukuričných lupienkov (cornflakes)
- 150 g hladkej celozrnnej múky
- 2 vajíčka
- zväzok petržlenovej vňate
- olivový olej
- soľ
Postup:
![]() |
Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky. |
Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy? |
|
![]() |
Do misky podrvíme kukuričné lupienky a zmiešame ich s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. |
![]() |
Kúsky mäsa obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku, ktoré sme zmiešali s trochou olivového oleja a štipkou soli. Nakoniec ich dôkladne obalíme v kukuričných lupienkoch. |
Mohlo by vás zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie |
|
![]() |
Pečieme v predhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie z každej strany približne po 15 minút. Podávame s bylinkovým dressingom alebo zeleninovým šalátom. |
Na aké spôsoby si pripravujete rezne vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na