FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!

Kuracie rezne bez vyprážania

plnielanu.sk/Lucia

V súčasnosti čoraz viac ľudí prepadá trendu zdravého životného štýlu a modernej gastronómie. Súčasťou nej sú aj zdravé verzie obľúbených tradičných jedál. Viete si ale predstaviť relatívne zdravé rezne? Vyskúšajte náš recept a iné viac nebudete chcieť!

Potrebujeme:

  • 2 kuracie prsia bez kože
  • 150 g kukuričných lupienkov (cornflakes)
  • 150 g hladkej celozrnnej múky
  • 2 vajíčka
  • zväzok petržlenovej vňate
  • olivový olej
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie plátky.

Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Do misky podrvíme kukuričné lupienky a zmiešame ich s nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou.
   
Kúsky mäsa obaľujeme najskôr v múke, potom vo vajíčku, ktoré sme zmiešali s trochou olivového oleja a štipkou soli. Nakoniec ich dôkladne obalíme v kukuričných lupienkoch.

Mohlo by vás zaujať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie


Pečieme v predhriatej rúre na plechu vystlanom papierom na pečenie z každej strany približne po 15 minút. Podávame s bylinkovým dressingom alebo zeleninovým šalátom.

Na aké spôsoby si pripravujete rezne vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Lucia, thinkstockphotos.com, Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close