Ideálny tip na obed či večeru: Mäso na smotane ocení každý labužník

cestoviny

mostlyadventurous.blogspot.com/Zylo

Mäso je jednou z potravín, ktorá už tradične patrí na naše stoly. Je zdrojom bielkovín, ktoré sú pre fungovanie organizmu veľmi potrebné. Najčastejšie sa zvykne pripravovať formou vyprážania, alebo „na prírodno“. Ak však práve nedržíte diétu, skúste si ho zjemniť smotanou. Ponúkame vám pár zaujímavých, no pritom jednoduchých receptov na smotanovo-mäsové jedlá.

Kuracie kocky na smotane

Potrebujeme:

  • ½ kg kuracích pŕs
  • 1 menšiu cibuľu
  • olej
  • mletú červenú papriku sladkú
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list
  • 1 sladkú smotanu
  • 1 dcl mlieka
  • 2 kopcovité lyžičky hladkej múky

Postup: Cibuľku a kuracie prsia nakrájame. Cibuľu dáme pražiť na olej. Keď je opražená do sklovita, posypeme ju lyžičkou červenej papriky. Pridáme mäso nakrájané na kocky a opečieme. Zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a dusíme, kým nie je mäso hotové. V nádobe rozmiešame smotanu s mliekom a múkou a zalejeme ňou hotové mäso. Pridáme bobkový list a uvedieme do varu. Ako prílohu podávame uvarenú cestovinu.


Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Smotanová panenka

Potrebujeme:

  • ½ kg bravčovej panenky
  • 1 sladkú smotanu
  • 1 nivu
  • soľ
  • grilovacie korenie
  • olej

Postup: Bravčovú panenku nakrájame na plátky. Sprudka ju opečieme na panvici na oleji. Potom oheň zmiernime, posypeme ju soľou a grilovacím korením, podlejeme vodou a necháme udusiť do mäkka. Keď je panenka hotová, mäso vyberieme, odložíme na tanier a do výpeku nastrúhame nivu, necháme rozpustiť a prilejeme smotanu. Podľa potreby zahustíme buď múkou, alebo solamylom. Mäso vložíme späť do omáčky. Podávame s opekanými zemiakmi.


Mohlo by vás zaujímať: Pštrosie mäso patrí medzi najzdravšie: Chutnali ste ho už?


Biele kuracie stehienka

Potrebujeme:

  • 1 balenie kuracích stehien
  • 1 sladkú smotanu
  • mletú červenú papriku
  • vegetu

Postup: Kuracie stehná umyjeme a poukladáme do pekáča. Zalejeme ich smotanou, v ktorej sme rozmiešali vegetu a červenú papriku. Dáme piecť do rúry na 180 °C asi na 30 – 40 minút. Podávame s opečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.


Poznáte ešte nejaké ďalšie chutné recepty, v ktorých je mäso dochucované smotanou? Podeľte sa o ne s ostatnými čitateľmi v diskusii pod článkom.

Zdroj: mostlyadventurous.blogspot.com/Zylo, mostlyadventurous.blogspot.com/Zylo, Oliver

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close