Jahodové zákusky pre labužníkov: Ktorý z nich vyskúšate vy?

Jahody

searchingfordessert.com

Sezóna jahôd vrcholí a vy už pomaly neviete čo s nimi? Chutné červené plody obsahujú veľa vitamínu C, sú zdrojom železa aj draslíka a sú tiež vhodné aj pre diabetikov. Dokonca sa ani nemusíte báť, že by ste vďaka nim pribrali. Naopak. Sú vhodné aj na chudnutie. Vyčarujte z nich pár chutných zákuskov, ktoré vám zaberú len niekoľko minút.

Jednoduchá jahodová piškóta

Potrebujeme:

200 gr. cukru

200 gr. hl. múky

4 vajcia

1 dcl vody

1 dcl oleja

1 vanilkový cukor

1 jahodový puding

mlieko

čerstvé jahody

strúhaná čokoláda

 

Postup: V miske vymiešame žĺtka, kryštálový cukor a vanilínový cukor. Pridáme vodu a olej. Po premiešaní pridáme aj múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame sneh z bielkov, zmiešame a dáme upiecť. Uvaríme si puding, ktorý zmiešame s na kúsky nakrájanými jahodami a vylejeme na upečené cesto. Necháme vychladnúť a posypeme nastrúhanou čokoládou.


Mohlo by vás zaujať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Jahodová roláda

Potrebujeme:

250 gr. čerstvých jahôd

6 vajec

6 lyžíc polohrubej múky

6 lyžíc práškového cukru

1 prášok do pečiva

500 gr. mascarpone

1 dcl. smotany na šľahanie

1 vanilkový cukor

100 gr. práškového cukru

Postup: Vajcia s cukrom vyšľaháme. Pridáme múku, ktorú rozmiešame s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme asi 10 minút. Potom ho preložíme aj s papierom na vlhkú utierku, hneď zvinieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier na pečenie, naplníme plnkou a opäť zvinieme. Plnku pripravíme tak, že zmiešame mascarpone s posekanými jahodami, pridáme ku nim šľahačku, práškový cukor a vanilkový cukor.


Mohlo by vás zaujať: Lahodné osvieženie na letné dni: Prekvapte blízkych domácou zmrzlinou!


Tvarohovo-jahodová torta

Potrebujeme:

200 gr. cukru

200 gr. hl. múky

4 vajcia

1 dcl vody

1 dcl oleja

1 vanilkový cukor

500 gr. čerstvých jahôd

500 gr. mascarpone

250 ml. jahodovej šťavy

40 gr. Zlatého klasu

2 balíčky vanilínového cukru

100 gr. práškového cukru

6 plátkov želatíny

10 gr. červeného tortového želé

Postup: Pripravíme si piškótové cesto. V miske vymiešame žĺtka, kryštálový cukor a vanilínový cukor. Pridáme vodu a olej. Po premiešaní pridáme aj múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame sneh z bielkov, zmiešame a dáme upiecť. Z jahodovej šťavy a zlatého klasu si uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Mascarpone zmiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Želatínu, ktorá napučala v ovocnej šťave pridáme do tvarohu spolu s pudingom a vymiešame. Na cesto natrieme jahodovú plnku, na ňu poukladáme čerstvé jahody a prelejeme ich pripraveným tortovým želé.


Máte tip na dobrý jahodový zákusok? Podeľte sa s ostatnými v diskusii.


 

Zdroj: searchingfordessert.com, searchingfordessert.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close