Jahodové zákusky pre labužníkov: Ktorý z nich vyskúšate vy?

Jahody

searchingfordessert.com

Sezóna jahôd vrcholí a vy už pomaly neviete čo s nimi? Chutné červené plody obsahujú veľa vitamínu C, sú zdrojom železa aj draslíka a sú tiež vhodné aj pre diabetikov. Dokonca sa ani nemusíte báť, že by ste vďaka nim pribrali. Naopak. Sú vhodné aj na chudnutie. Vyčarujte z nich pár chutných zákuskov, ktoré vám zaberú len niekoľko minút.

Jednoduchá jahodová piškóta

Potrebujeme:

200 gr. cukru

200 gr. hl. múky

4 vajcia

1 dcl vody

1 dcl oleja

1 vanilkový cukor

1 jahodový puding

mlieko

čerstvé jahody

strúhaná čokoláda

Postup: V miske vymiešame žĺtka, kryštálový cukor a vanilínový cukor. Pridáme vodu a olej. Po premiešaní pridáme aj múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame sneh z bielkov, zmiešame a dáme upiecť. Uvaríme si puding, ktorý zmiešame s na kúsky nakrájanými jahodami a vylejeme na upečené cesto. Necháme vychladnúť a posypeme nastrúhanou čokoládou.


Mohlo by vás zaujať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Jahodová roláda

Potrebujeme:

250 gr. čerstvých jahôd

6 vajec

6 lyžíc polohrubej múky

6 lyžíc práškového cukru

1 prášok do pečiva

500 gr. mascarpone

1 dcl. smotany na šľahanie

1 vanilkový cukor

100 gr. práškového cukru

Postup: Vajcia s cukrom vyšľaháme. Pridáme múku, ktorú rozmiešame s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme asi 10 minút. Potom ho preložíme aj s papierom na vlhkú utierku, hneď zvinieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí odstránime papier na pečenie, naplníme plnkou a opäť zvinieme. Plnku pripravíme tak, že zmiešame mascarpone s posekanými jahodami, pridáme ku nim šľahačku, práškový cukor a vanilkový cukor.


Mohlo by vás zaujať: Lahodné osvieženie na letné dni: Prekvapte blízkych domácou zmrzlinou!


Tvarohovo-jahodová torta

Potrebujeme:

200 gr. cukru

200 gr. hl. múky

4 vajcia

1 dcl vody

1 dcl oleja

1 vanilkový cukor

500 gr. čerstvých jahôd

500 gr. mascarpone

250 ml. jahodovej šťavy

40 gr. Zlatého klasu

2 balíčky vanilínového cukru

100 gr. práškového cukru

6 plátkov želatíny

10 gr. červeného tortového želé

Postup: Pripravíme si piškótové cesto. V miske vymiešame žĺtka, kryštálový cukor a vanilínový cukor. Pridáme vodu a olej. Po premiešaní pridáme aj múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Vmiešame sneh z bielkov, zmiešame a dáme upiecť. Z jahodovej šťavy a zlatého klasu si uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Mascarpone zmiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Želatínu, ktorá napučala v ovocnej šťave pridáme do tvarohu spolu s pudingom a vymiešame. Na cesto natrieme jahodovú plnku, na ňu poukladáme čerstvé jahody a prelejeme ich pripraveným tortovým želé.


Máte tip na dobrý jahodový zákusok? Podeľte sa s ostatnými v diskusii.


Zdroj: searchingfordessert.com, searchingfordessert.com, Nela
Odporúčame