Recept na dnes: Polhodinová rýchlovka, plnené kapustové kapsičky s kôprovým dresingom

Vyprážané kapustné listy

Vyskúšajte vyprážané kapustné listy (Zdroj: Freepik/dashu83)

Uvariť dobrú večeru nemusí byť zdĺhavé ani drahé. Presvedčí vás o tom recept na vyprážané kapustné listy s kôprovou omáčkou. Aby nebolo jedlo iba o zelenine, kapustové listy naplníme šunkou a syrom. A ako ku každej vyprážanej špecialite, ani kapustové listy sa nezaobídu bez domáceho dresingu. Inšpirujte sa na rýchlu, chutnú a sýtu večeru.

Budeme potrebovať:

  • 1 hlávku bielej kapusty
  • soľ
  • 6 plátkov syra
  • 6 plátkov šunky
  • 3 vajíčka
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • olej na vysmážanie
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 1 lyžicu čerstvého alebo sušeného kôpru
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

Kapustu opatrne rozoberieme tak, aby nám zostali celé listy. Tie potom dáme do osolenej vody a varíme do polomäkka. Kapustové listy necháme trocha vychladnúť, osušíme a na každý položíme plátok šunky, syr a zavinieme do rolky.

Pripravíme si tri čisté misky. V jednej rozšľaháme vajíčka so štipkou soli, do ďalšej dáme múku a do poslednej strúhanku. Kapustové rolky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vysmážame v rozpálenom oleji dozlatista.

Jogurt zmiešame s kôprom, prelisovaným cesnakom, prípadne dosolíme a máme dresing. Ku kapustovým listom sa ako príloha najlepšie hodia varené zemiaky alebo krémová kaša.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame