Uvariť dobrú večeru nemusí byť zdĺhavé ani drahé. Presvedčí vás o tom recept na vyprážané kapustné listy s kôprovou omáčkou. Aby nebolo jedlo iba o zelenine, kapustové listy naplníme šunkou a syrom. A ako ku každej vyprážanej špecialite, ani kapustové listy sa nezaobídu bez domáceho dresingu. Inšpirujte sa na rýchlu, chutnú a sýtu večeru.
Budeme potrebovať:
- 1 hlávku bielej kapusty
- soľ
- 6 plátkov syra
- 6 plátkov šunky
- 3 vajíčka
- hladkú múku
- strúhanku
- olej na vysmážanie
- 200 ml gréckeho jogurtu
- 1 lyžicu čerstvého alebo sušeného kôpru
- 1 strúčik cesnaku
Postup:
Kapustu opatrne rozoberieme tak, aby nám zostali celé listy. Tie potom dáme do osolenej vody a varíme do polomäkka. Kapustové listy necháme trocha vychladnúť, osušíme a na každý položíme plátok šunky, syr a zavinieme do rolky.
Pripravíme si tri čisté misky. V jednej rozšľaháme vajíčka so štipkou soli, do ďalšej dáme múku a do poslednej strúhanku. Kapustové rolky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vysmážame v rozpálenom oleji dozlatista.
Jogurt zmiešame s kôprom, prelisovaným cesnakom, prípadne dosolíme a máme dresing. Ku kapustovým listom sa ako príloha najlepšie hodia varené zemiaky alebo krémová kaša.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdieľať na