Recept na dnes: Polhodinová rýchlovka, plnené kapustové kapsičky s kôprovým dresingom

Vyprážané kapustné listy

Vyskúšajte vyprážané kapustné listy (Zdroj: Freepik/dashu83)

Uvariť dobrú večeru nemusí byť zdĺhavé ani drahé. Presvedčí vás o tom recept na vyprážané kapustné listy s kôprovou omáčkou. Aby nebolo jedlo iba o zelenine, kapustové listy naplníme šunkou a syrom. A ako ku každej vyprážanej špecialite, ani kapustové listy sa nezaobídu bez domáceho dresingu. Inšpirujte sa na rýchlu, chutnú a sýtu večeru.

Budeme potrebovať:

  • 1 hlávku bielej kapusty
  • soľ
  • 6 plátkov syra
  • 6 plátkov šunky
  • 3 vajíčka
  • hladkú múku
  • strúhanku
  • olej na vysmážanie
  • 200 ml gréckeho jogurtu
  • 1 lyžicu čerstvého alebo sušeného kôpru
  • 1 strúčik cesnaku

Postup:

Kapustu opatrne rozoberieme tak, aby nám zostali celé listy. Tie potom dáme do osolenej vody a varíme do polomäkka. Kapustové listy necháme trocha vychladnúť, osušíme a na každý položíme plátok šunky, syr a zavinieme do rolky.

Pripravíme si tri čisté misky. V jednej rozšľaháme vajíčka so štipkou soli, do ďalšej dáme múku a do poslednej strúhanku. Kapustové rolky najskôr obalíme v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke. Vysmážame v rozpálenom oleji dozlatista.

Jogurt zmiešame s kôprom, prelisovaným cesnakom, prípadne dosolíme a máme dresing. Ku kapustovým listom sa ako príloha najlepšie hodia varené zemiaky alebo krémová kaša.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close