Kuracie soté je stávka na istotu: Tieto recepty sa oplatí vyskúšať!

Pikantné kuracie soté

Pikantné kuracie soté je tým pravým pre milovníkov pálivého (Zdroj: plnielanu.sk)

Kuracie prsia patria k mäsu, s ktorým sa pracuje najjednoduchšie, takisto je mimoriadne univerzálne. Napriek tomu, aj pri takej klasike, akou je soté, nám občas môžu dôjsť nápady. Inšpirujte sa teda troma prístupmi ku kuraciemu soté z panvice. Vyskúšať ho tak môžete pikantné, sladkasté i smotanovo-krémové.

Pikantné soté so zeleninou

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 100 g papriky
  • 50 g póru
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ cibule
  • sójovú omáčku
  • mleté čili
  • feferóny
  • soľ a čierne korenie

Postup: Kuracie prsia nakrájame na rezance. Namočíme ich do olivového oleja, kde pridáme soľ, čierne korenie a mleté čili. Dodáme prelisovaný cesnak a necháme chvíľku marinovať. V tom čase nakrájame cibuľu, pór a papriku na rezance. Vo woku alebo hlbšej panvici sprudka opražíme najskôr kuracie prsta, potom pridáme pripravenú zeleninu so sójovou omáčkou, kým paprika nezmäkne. Dôkladne premiešame. Podávame s ryžou alebo so zemiakovými plackami.


Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kura trochu inak: Vyskúšajte pikantné soté


Soté s brokolicou a nivou

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 cibuľu
  • ½ brokolice
  • 100 g syru niva
  • 1 sladkú smotanu
  • soľ a čierne korenie

Postup: Brokolicu sparíme vo vriacej vode a rozdelíme na ružičky. Kuracie prsia nakrájame na prúžky, ktoré okoreníme a posolíme. Pridáme k nim tiež prelisovaný cesnak. Rozpálime panvicu a na olivovom oleji najskôr sprudka opražíme cibuľu, po chvíli pridáme tiež prsia. Pridáme brokolicu, podlejeme troškou vody a dusíme, kým nezmäkne. Medzitým si rozmrvený syr niva zmiešame so smotanou a pridáme tiež dve lyžičky horúcej vody z panvice, aby sa nám vyrovnali teploty. Smotanovou zmesou podlejeme mäso s brokolicou a počkáme, kým omáčka mierne zhustne a syr sa roztopí. Podávame s ryžou alebo zemiakmi.


Mohlo by vás zaujímať: Stravovacie návyky, ktoré vás spravia silným, svalnatým a namakaným!


Sladko-kyslé kuracie soté

Potrebujeme:

  • 500 g kuracích pŕs
  • 1 papriku
  • ½ cibule
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 2 PL octu
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 1 PL kečupu
  • 3 plátky sterlizovaného ananásu
  • arašidy
  • sójovú omáčku
  • soľ a čierne korenie

Postup: Kuracie mäso nakrájame na požadovanú veľkosť, umyjeme, posolíme, okoreníme a obalíme v zemiakovom škrobe. Na panvici rozpálime olej, na ktorom sprudka opražíme najskôr cibuľu a potom aj kuracie mäso. Dodáme na prúžky nakrájanú papriku a tiež ananás. Podlejeme troškou vody a pridáme postupne kečup, ocot, cukor, kvapku sójovej omáčky a arašidy. Zmes môžeme ešte zahustiť zemiakovým škrobom zmiešaným s vodou, aby jedlo získalo primeranú konzistenciu. Podávame s ryžou.


Na aké spôsoby si kuracie soté pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, Filip

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close