Chcete čo to zhodiť a nemáte čas trápiť sa v posilňovni? Skúste si dopriať niekoľko týždňovú kúru, ktorá bude pozostávať zo zvýšeného príjmu zeleniny a obmedzenia sacharidov, pečiva a tučných jedál. Celkom bezbolestne sa tak môžete dopracovať ku krajšej figúre. Okrem toho sú zeleninové šaláty veľmi zdravé, chutné a plné energie, ktorú vám dodajú. Máme pre vás pár tipov.
Uhorkovo-paprikový
Potrebujeme:
1 šalátovú uhorku
2 papriky (kvôli farebnému efektu môže byť jedna žltá, jedna červená)
4 rajčiny
2 mladé jarné cibuľky
petržlenová vňať
150 gr. nízkotučného tvarohu
olivový olej
citrónová šťava
morská soľ
Postup: Zeleninu umyte, očistite a nakrájajte na kúsky. Z olivového oleja, citrónovej šťavy a morskej soli urobíte marinádu, ktorou polejete zeleninu. Na záver pridáme kúsky tvarohu a premiešame so všetkými ingredienciami. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tiež by vás mohlo zaujať: Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami
Cherry ľadový šalát
Potrebujeme:
1 ľadový šalát
6 cherry rajčín
1 šalátová uhorka
1 žltá paprika
150 gr. mozarelly
olivový olej
Postup: Zeleninu umyjeme. Šalát natrhajte na kúsky, cherry rajčiny prekrojte na polovicu, uhorku nakrájajte na kocky. Pridáme mozzarellu nakrájanú na kocky a zalejete lyžicou olivového oleja a posolíte morskou soľou. Môžete pridať bylinky.
Tiež by vás mohlo zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?
Stredomorský šalát
Potrebujeme:
200 gr. šalátovej uhorky
200 gr. rajčín
200 gr. papriky
100 gr. jarnej cibuľky
2 strúčiky cesnaku
šťava z citróny
lyžica medu
olivový olej
morská soľ
Postup: Umytú zeleninu pokrájajte na malé kúsky. Ku pokrájanej zelenine v miske pridáme lyžicu olivového oleja, lyžicu medu, morskú soľ, prelisovaný cesnak a šťavu z citróna. Dobre premiešame a môžeme podávať.
Zdieľať na