Netradičné zapečené rezne: Ochutnáte ich aj vy?

rezeň

4.bp.blogspot.com

Klasika, ktorá nezomiera. Rezne sú jednoducho jedlo, ktoré síce nepatrí do knihy zdravej výživy, no občas mu podľahneme skoro všetci. Klasické rezne v trojobale poznáme asi všetci. Existuje však množstvo iných a možno aj chutnejších receptov, ktoré sa pripravujú na spôsob obľúbenej pochúťky.

Zapekané v cestíčku

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčového karé alebo kuracích pŕs
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice hladkej múky
  • strúhanku
  • olej
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžicu horčice
  • 1 nasekanú cibuľu
  • 3 strúčiky nasekaného cesnaku
  • 300 ml vody
  • mleté čierne korenie
  • vegetu

Postup: Rezne vyklepeme, okoreníme a osolíme. Obalíme ich v strúhanke, potom v cestíčku, ktoré sme pripravili zmiešaním vajec a múky a opekáme na panvici. Opečené rezne poukladáme na plech a zalejeme nálevom, ktorý pozostáva zo žĺtka zmiešaného s horčicou, cibuľou, cesnakom, vegetou, korením a vodou. Pečieme v rúre pri teplote 160˚C asi 40 minút, zakryté alobalom a posledných 10 minút necháme dopiecť bez alobalu.


Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Hovädzie s cibuľkou

Potrebujeme:

  • ½ kg hovädzej sviečkovice
  • horčicu
  • cibuľu
  • soľ
  • 3 vajcia
  • strúhanku
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • kúsok slaniny
  • vegetu

Postup: Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, okoreníme, z obidvoch strán potrieme horčicou a osolíme. Obalíme v strúhanke, potom vo vajci a dáme opiecť na olej. Opečené dáme na pekáč, zalejeme 1,5 dcl vody, v ktorej sme rozmiešali soľ a vegetu (miesto toho nálevu môžete použiť uvarený bujón), poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájanú slaninku. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry upiecť asi na 60 minút.


Mohlo by vás zaujať: Prebuďte v sebe milovníka surového mäsa: Tatársky biftek dvakrát inak!


Kuracie rezne na bielo

Potrebujeme:

  • 1 balenie kuracích pŕs
  • smotanu
  • hladkú múku
  • červenú papriku
  • soľ
  • korenie
  • vegetu

Postup: Kuracie rezne nakrájame na hrubšie rezne, osolíme, okoreníme, obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou a poukladáme do pekáča. Smotanu zmiešame s jednou malou lyžičkou vegety a polejeme ňou rezne. Dáme do rúry zapiecť asi na 30 – 40 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.


Na aký spôsob si najradšej pripravujete rezne vy? Napíšte do diskusie a vyhrajte víkendový pobyt alebo niektorú z ďalších cien v našej súťaži. Nezabudnite uviesť platný email.

Zdroj: 4.bp.blogspot.com, 4.bp.blogspot.com, Nela
Odporúčame