Obľúbené kapustové recepty pre každého: Kyslé alebo sladké, hotové za pár minút!

Kapusta

gettyimages

Placky z kyslej kapusty

Potrebujeme:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 150 g údeniny (napríklad údený bôčik)
  • 2 vajcia
  • soľ
  • rascu
  • polohrubú múku podľa potreby

Postup: Kyslú kapustu nasekáme najemno. Pridáme vajíčka, na kocky nakrájanú údeninu, soľ, rascu. Premiešame a pridáme pár lyžíc polohrubej múky, tak, aby sme dostali cestíčko na placky. Opražíme z oboch strán na pomastenej panvici a podávame teplé.

Náš tip na zaujímavé podujatie: Richard Müller a hostia – Šansóny a iné piesne

Zapekaná sladká kapusta so zemiakmi

Potrebujeme:

  • 500 g hlávkovej kapusty
  • 100 g uvarených zemiakov
  • 1 údenú slaninu alebo klobásku
  • cibuľu
  • soľ
  • rascu
  • mleté čierne korenie
  • bobkový list
  • 2,5 dl smotany

Postup: Hlávku kapusty pokrájame nadrobno, osolíme a podusíme s rascou, bobkovým listom a mletým čiernym korením. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu uvarených zemiakov pokrájaných na kolieska, osolíme, potom dáme vrstvu kapusty, ktorý posypeme opraženou cibuľou a opäť dáme vrstvu zemiakov, ktoré pokvapkáme rozškvarenou slaninou. Všetko zalejeme smotanou a v rúre zapečieme.

Mohlo by vás zaujať: Jedlá z kvasenej kapusty: Prospejú imunite a potešia vaše chuťové bunky

Kyslá kapusta s kuracími stehnami

Potrebujeme:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 6 vykostených kuracích stehien
  • soľ
  • celú rascu
  • korenie na kurča

Postup: Vykostené kuracie stehná osolíme, posypeme korením na kurča a necháme 20 minút odstáť. Na dno zapekacej misy potretej olejom rozložíme kyslú kapustu a navrch položíme odležané stehná. Posypeme celou rascou a pokvapkáme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 50 minút.

Dobrú chuť!

Aké jedlá si z kapusty doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: gettyimages, Mirka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close