Placky z kyslej kapusty
Potrebujeme:
- 500 g kyslej kapusty
- 150 g údeniny (napríklad údený bôčik)
- 2 vajcia
- soľ
- rascu
- polohrubú múku podľa potreby
Postup: Kyslú kapustu nasekáme najemno. Pridáme vajíčka, na kocky nakrájanú údeninu, soľ, rascu. Premiešame a pridáme pár lyžíc polohrubej múky, tak, aby sme dostali cestíčko na placky. Opražíme z oboch strán na pomastenej panvici a podávame teplé.
Náš tip na zaujímavé podujatie: Richard Müller a hostia – Šansóny a iné piesne
Zapekaná sladká kapusta so zemiakmi
Potrebujeme:
- 500 g hlávkovej kapusty
- 100 g uvarených zemiakov
- 1 údenú slaninu alebo klobásku
- cibuľu
- soľ
- rascu
- mleté čierne korenie
- bobkový list
- 2,5 dl smotany
Postup: Hlávku kapusty pokrájame nadrobno, osolíme a podusíme s rascou, bobkovým listom a mletým čiernym korením. Do vymasteného pekáča dáme vrstvu uvarených zemiakov pokrájaných na kolieska, osolíme, potom dáme vrstvu kapusty, ktorý posypeme opraženou cibuľou a opäť dáme vrstvu zemiakov, ktoré pokvapkáme rozškvarenou slaninou. Všetko zalejeme smotanou a v rúre zapečieme.
Mohlo by vás zaujať: Jedlá z kvasenej kapusty: Prospejú imunite a potešia vaše chuťové bunky
Kyslá kapusta s kuracími stehnami
Potrebujeme:
- 500 g kyslej kapusty
- 6 vykostených kuracích stehien
- soľ
- celú rascu
- korenie na kurča
Postup: Vykostené kuracie stehná osolíme, posypeme korením na kurča a necháme 20 minút odstáť. Na dno zapekacej misy potretej olejom rozložíme kyslú kapustu a navrch položíme odležané stehná. Posypeme celou rascou a pokvapkáme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia asi 50 minút.
Dobrú chuť!
Aké jedlá si z kapusty doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na