Originálne obložené či zapečené toasty: 5 receptov, ktoré inšpirujú aj vás

Toast s kurčaťom sečuan

Penam

Sú chrumkavé, ľahké na prípravu a môžu byť aj veľmi chutné. Na dobre pripravenom toaste si pochutí každý maškrtník. Sú vhodné nielen na vašu rodinnú večeru počas týždňa, hodia sa aj ako pohostenie pre návštevu. Stačí mať doma dobrý toastový chlieb – napríklad Penam, ktorý dostanete vo viacerých variáciách. Môžete si podľa chuti vybrať svetlý, tmavý, cereálny, či maslový toastový chlieb. Okrem toho stačí nemať strach zo zaujímavých kombinácií a úspech bude zaručený!

Toast so syrom a brusnicami

Toast so syrom a brusnicami

Potrebujeme:

  • toastový chlieb
  • maslo
  • syr s bielou plesňou
  • brusnicovú zaváraninu
  • rukolu

Postup: V toastovači opečieme plátky toastového chleba a rozrežeme ich tak, aby vznikli trojuholníky. Jeden trojuholník jemne natrieme maslom, poukladáme syr s bielou plesňou nakrájaný na tenké plátky a dáme zohriať do mikrovlnky, kým sa  rozpustí. Potom na syr navrstvíme brusnicovú zaváraninu a prikryjeme druhým plátkom opečeného toastového chleba. Ozdobíme lístkami rukoly.


Mohlo by vás zaujať: Rýchle chuťovky nielen pre návštevy: Na teplé letné večery sú ako stvorené


Toastový chlieb so slaninou a špenátom

Toastový chlieb so slaninou a špenátom

Potrebujeme:

  • toastový chlieb
  • oravskú slaninu
  • listový špenát
  • žltú papriku
  • čierne mleté korenie

Postup: Špenátové listy umyjeme, prípadne sparíme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Papriku umyjeme a nakrájame na pásiky. Toastový chlieb opečieme v toastovači alebo nasucho na panvici. Potom na panvici zľahka opražíme tenké plátky prerastenej oravskej slaniny a papriku. Teplý toast obložíme slaninou,  špenátovými listami a paprikou. Môžeme dochutiť čiernym mletým korením.


Mohlo by vás zaujať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?


Zapečené toasty s nivou a špargľou

Zapečené toasty s nivou a špargľou

Potrebujeme:

  • toastový chlieb
  • plátky šunky
  • čerstvú špargľu
  • syr typu niva
  • soľ
  • poľný šalát

Postup: Špargľu očistíme škrabkou a na chvíľu ponoríme do studenej vody. Potom ju v osolenej vriacej vode krátko oblanšírujeme – povaríme asi 2 minúty, aby zmäkla. Na toastový chlieb dáme plátky plesňového syra, na pásiky nakrájanú šunku, kúsky špargle, prikryjeme druhým plátkom chleba a v zapekacej miske dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztečie. Servírujeme s poľným šalátom. Môžeme ho doplniť cherry paradajkami a ochutiť balzamikovým octom.


Mohlo by vás zaujať: Štýlové pohostenie pre každú návštevu: Kto by mu odolal?


Toasty s kurčaťom sečuan

Toast s kurčaťom sečuan

Potrebujeme:

  • toastový chlieb
  • kuracie mäso
  • olej
  • sečuánske korenie
  • mrkvu
  • farebné papriky
  • cibuľu
  • pór
  • sójovú omáčku
  • škrobovú múčku

Postup:Na panvici na troche oleja opražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, pridáme očistenú a nakrájanú zeleninu, korenie a ochutíme sójovou omáčkou. Popražíme, kým mäso nezmäkne, môžeme zahustiť škrobovou múčkou. Hotovú „čínu“ podávame na nasucho opečenom toaste.


Mohlo by vás zaujať: Pohostenie na špáradlách za pár minút: Pochutíte si na nich k vínku aj tvrdému


Toast s volským okom

Toast s volským okom

Potrebujeme:

  • toastový chlieb
  • vajce
  • listovú zeleninu
  • syr eidam
  • maslo
  • petržlenovú vňať
  • listový šalát

Postup: Plátok toastového chleba natrieme maslom, posypeme petržlenovou vňaťou, dáme plátok syra a prikryjeme druhým plátkom chleba. Poukladáme na plech a vložíme do zohriatej rúry na niekoľko minút. Medzitým si v panvičke pripravíme volské oká, ktoré naservírujeme na zapečené toasty. Ak chceme, aby mali volské oká pekný tvar, smažíme ich vo formičke. Podávame s listovým šalátom.


Aké druhy toastov si doma zvyknete pripravovať vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: Penam, Penam, Zora, Penam

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close