Originálne predjedlá: Ktoré z nich vyskúšate ako prvé?

Plnená paradajka

asterisky.com

Čakáte návštevu, z ktorej vám stoja vlasy dupkom a potrebujete sa pred ňou ukázať v čo najlepšom svetle? Hlavné jedlo už máte vymyslené, ale neviete si pomôcť s predjedlom? Šunkové rolky to asi nebudú. Možno vám v inšpirácii na originálne predjedlá pomôže aj niekoľko našich tipov.

Plnená paradajka

Potrebujeme:

  • 5 väčších paradajok
  • 100 g eidamu
  • 100 g údeného tvrdého syra
  • 2 kocky syrokrému
  • 1 jogurt
  • 1 uvarené vajce
  • 1 konzervu kukurice
  • 1 pokrájanú papriku
  • mladú cibuľku

Postup: Paradajky prekrojíme na polovicu a vydlabeme zrniečka tak, aby sme ich potom mohli naplniť. Šalát si pripravíme nasledovne: Do misky vysypeme kukuricu, nakrájané syry, vajíčko, pokrájanú papriku, pokrájanú mladú cibuľku. Pridáme 2 kocky syrokrému a jogurt. Všetko spolu zamiešame a naplníme paradajkami. Ozdobiť môžeme petržlenovou vňaťou.


Mohlo by vás zaujať: K mäsu či na cestoviny: Spestrite si jedálny lístok chutnými omáčkami


Rukolové toasty

Potrebujeme:

  • biely toastový chlieb
  • rukolu
  • kozí syr
  • citrónovú šťavu
  • olivový olej
  • 20 g dijonskú horčicu
  • 1 dcl smotany
  • 20 g medu
  • soľ
  • čierne korenie

Postup: Toasty opečieme na troche olivového oleja. Potrieme ich dressingom, ktorý sme pripravili z dijonskej horčice, medu, smotany, soli a čierneho korenia. Na toasty s dressingom poukladáme hrubšiu vrstvu rukoly. Kozí syr narežeme na plátky a z obidvoch strán opečieme. Položíme ho na rukolu a prikryjeme toastom. Prerežeme na trojuholníky a môžeme servírovať.


Mohlo by vás zaujať: Zdravé paradajkové recepty: Pochúťka na toasty, ako polievka aj s cestovinami


Záhadná pečienka

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 4 kuracie pečene
  • husaciu masť
  • vegetu
  • 1 sladkú smotanu

Postup: Rozmixujeme pečienku, do ktorej pridáme vajíčka, smotanu, vegetu a roztopenú husaciu masť. Rozmixovanú zmes rozdelíme do dvoch sáčkov, ktoré neuviažeme na tesno, lebo zmes pri varení zväčší svoj objem. Sáčky vložíme do vody a na miernom ohni varíme dve hodiny. Necháme vychladnúť a pred podávaním pokrájame na plátky. Môžeme podávať so zeleným šalátom a inou zeleninou.


Máte tip na dobré predjedlo? Podeľte sa o recept s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo ďalšiu z cien v našej súťaži.

Zdroj: asterisky.com, asterisky.com, Oliver

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close