Máte radi papriku? A vyskúšali ste si z nej niekedy ukuchtiť aj zdravú dobrotu? Ak nie, možno vás inšpirujú naše recepty. Sú chutné, jednoduché a zaručia vám prísun betakaroténu, vitamínov C, B, U, antioxidantov, flavonoidov, či dôležitej kyseliny listovej. Pretože práve paprika všetky tieto dôležité látky obsahuje.
Paprika s bryndzou
Potrebujeme:
2 zelené papriky
1 červenú papriku
cibuľu
maslo
100 g bryndze
petržlenovú vňať
mletú červenú papriku
Postup: Zelené papriky prekrojíme pozdĺžne a zbavíme zrniečok. Pripravíme si plnku: zmiešame bryndzu s maslom, pokrájanou cibuľou, mletou červenou paprikou a posekanou petržlenovou vňaťou. Zmesou naplníme polovice paprík a dáme do chladu na hodinu stuhnúť. Môžeme ozdobiť pažítkou alebo paradajkami.
Mohlo by vás zaujať: Pikantná chilli paprička: Pomôže vám schudnúť a posilní imunitu
Hubový paprikáš
Potrebujeme:
600 g zelenej papriky
200 g hríbov
50 g paradajok
1 cibuľu
olej
hladkú múku
mlieko
vodu
soľ
Postup: Na oleji speníme cibuľku. Pridáme pokrájané hríby, podlejeme vodou a necháme dusiť. Asi 15 minút pred tým, ako budú hríby hotové, pridáme pokrájanú papriku a paradajky. Tesne pred dokončením zahustíme hladkou múkou, ktorú sme rozmiešali v mlieku a necháme zavariť.
Mohlo by vás zaujať: Štipľavá dáma paprika: V primeranom množstve pomáha, vo veľkom môže škodiť!
Zapekaná paprika so syrom
Potrebujeme:
7 menších paprík
2 paradajky
3 tavené syry
cesnak
olej
Postup: Z paprík vyrežeme jadrovník (neprekrajujeme ich, len ak by boli priveľké). Pretlačený cesnak rozmiešame v oleji a zmesou vytrieme papriky zvnútra, aj zvonku. Papriky potom naplníme syrom a uzavrieme kolieskom paradajky. Uložíme na pekáč vymastený olejom. Pokvapkáme zvyšnou cesnakovou zmesou a dáme zapiecť do rúry.
Máte tipy na nejaké paprikové recepty? Podeľte sa o ne s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo inú z cien v našej súťaži. Nezabudnite uviesť platnú emailovú adresu.
Zdieľať na