Plnené pečené zemiaky: Rýchla pochúťka na 3 spôsoby

pečené zemiaky

plnielanu.sk

Plnené pečené zemiaky sú skvelým receptom v prípade, že chcete spotrebovať konkrétne suroviny a urobiť si rýchly, chutný obed. My vám ponúkame tri nápady na osvedčené plnky, ktorými môžete zemiaky dochutiť. Vy si však môžete vyskúšať kombinácie podľa vlastných chutí a podľa toho, čo vaša chladnička práve ukrýva.

Základné ingrediencie:

  • 6 ks veľkých zemiakov,
  • olivový olej,
  • soľ, korenie

Na plnky:

  • 120 g mozarelly,
  • 2 ks rajčín,
  • 2 PL bazalkového pesta,
  • 1 červenú cibuľku,
  • 4 PL kyslej smotany,
  • 4 PL slaninky nakrájanej na kocky,
  • 120 g hermelínu alebo iného syra,
  • ½ malej cukety,
  • olivy,
  • soľ, korenie

Mohlo by vás uajímať: FOTORECEPT Kura plnené sušenými slivkami: Za tento obed vás pochváli celá rodina


Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Zemiaky si poriadne umyjeme, vložíme na plech a pokvapkáme olivovým olejom.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Následne ich poriadne osolíme, pridáme trochu korenia a pečieme pri teplote 200 °C približne 60 minút.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkovo-orechové rolky: Rýchlovka s arómou jesene


Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Keď zemiaky vyberieme z rúry, pozdĺžne ich prekrojíme, ale nie úplne dokonca. Polovice zemiaka musia spolu držať.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. 1. plnka: mozarella, pesto, rajčina, soľ, korenie.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. 2. plnka: kyslá smotana, soľ, korenie, cibuľa, slaninka.


Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Cuketová polievka len v 3 krokoch: Diétna a výborná zároveň!


Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. 3. plnka: syr, cuketa, olivy, soľ, korenie.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Každý jeden zemiak samostatne zabalíme do alobalu a 10 minút zapekáme v rúre.
Pečené zemiaky jednoducho a rýchlo naplníte tým, čo vám práve zostáva v chladničke. Dobrú chuť!

Akú plnku do pečených zemiakov obľubujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close