Pochúťky z lístkového cesta: Rýchle, nenáročné a chutné!

Lístkové cesto

thinkstockphotos.com

Mať v mrazničke lístkové cesto sa oplatí. Zachráni vás pri nečakanej návšteve, ale aj vtedy, keď chcete pripraviť niečo chutné, no nemáte náladu stráviť v kuchyni celé hodiny. Z lístkového cesta môžete vytvoriť ako sladké, tak aj slané pečivo. Vyskúšajte naše rýchle a overené recepty, s ktorých výsledkom budete spokojní.

Slimáčiky

Potrebujeme:

  • lístkové cesto

  • šunku

  • plátkový syr

  • slaninu

  • kukuricu

  • nivu

  • vajíčko na potretie

  • paradajkový pretlak

  • cesnak

  • čierne korenie, bazalku, oregano

Postup: Lístkové cesto necháme rozmraziť a na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenké pláty. Tie potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním pretlaku, prelisovaného cesnaku, oregana, bazalky a čierneho korenia. Na omáčku poukladáme šunku, syry, slaninu a rôzne suroviny, ktoré máme radi, a zrolujeme. Jemne postláčame rukami a nakrájame na asi centimetrové kolieska. Tie naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180°C do zlatista.


Mohlo by vás zaujať: Recepty z lístkového cesta: Skvelé chuťovky vykúzlite za pár minút


Paradajkové koláčiky

Potrebujeme:

  • lístkové cesto

  • 3 paradajky

  • 1 vajce

  • 1 strúčik cesnaku

  • niekoľko lístkov bazalky

  • soľ a čierne korenie

  • olej

Postup: Lístkové cesto si rozvaľkáme a nakrájame na štvorce alebo iné tvary. Tie preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom. Paradajky nakrájame na plátky a na každý kúsok cesta položíme jeden. Posypeme čiernym korením a troškou soli. Pečieme pri teplote 180°C približne 15 minút.

Lístky bazalky nakrájame nadrobno a pridáme k nim pretlačený cesnak a trošku oleju. Touto zmesou potrieme upečené koláčiky.


Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky


Čokoládová rýchlovka

Potrebujeme:

  • lístkové cesto

  • 2 kvalitné čokolády

  • vajíčko

Postup: Lístkové cesto rozbalíme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Do stredu uložíme dve čokolády. Na zvyšnom ceste urobíme nožom alebo kolieskom na krájanie šikmé ťahy, čím vzniknú strapce. Ich prekladaním zabalíme čokoládu. Takýto balíček potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť na 200°C po dobu približne 20 minút. Necháme trochu vychladnúť a nakrájame. Odporúčame konzumovať teplé, čokoláda totiž postupne tuhne.


Aké pochúťky si z lístkového cesta pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, mb
Odporúčame