Praženici už odzvonilo: Tento spôsob prípravy VAJEC sa stáva čoraz populárnejším, budú sa vám zbiehať slinky

Shakshuku je chutná kombinácia čerstvých rajčín a vajec. (Zdroj: Gettyimages.com)

Miešané vajcia dlhé roky kraľovali medzi jedlami, vhodnými na raňajky. Hoci praženica bude stále medzi favoritmi u mnohých ľudí, pomaly ale isto, sa dostáva do popredia nový spôsob prípravy vajec. Je možné, že niektorí o tom už počuli a zrejme to už vyskúšali, no stále je to u nás novinka. V zahraničí sa teší popularite, napr. nevedia si ho vynachváliť v Izraeli, takže je veľmi pravdepodobné, že čoskoro tak bude aj na Slovensku. Z tanierov zmizne toto jedlo v priebehu pár minút!

Ide o kombináciu vajec, paradajok a aromatického korenia. Keď všetko zmiešame dokopy, vznikne orientálna pochúťka shakshuku, pochádzajúca z Tuniska. Pripravte sa na nezameniteľnú chuť a vôňu. Túto kulinársku špecialitu si obľúbia všetci členovia vašej rodiny, ktorí vás za to budú milovať. Možno ju považovať i za náhradu omelety a volského oka. Ak sa vám zunujú tradičné spôsoby prípravy vajec, shakshuku vám padne vhod. 

Vymeňte praženicu za shakshuku a už nebudete chcieť žiadne iné raňajkové jedlo. (Zdroj: Gettyimages.com)

Ako na prípravu shakshuku?

Celá príprava vám zaberie najviac 30 minút. 

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 2 čerstvé rajčiny
  • 1 červená paprika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olivový olej
  • Cibuľa
  • Korenie podľa chuti (červená paprika, rasca, mleté čierne korenie, koriander, oregano, soľ)
  • Petržlenová vňať na záver

Postup:

  1. Pripravte si panvicu, zohrejte v nej olivový olej a pridajte následne nakrájanú cibuľu, potom cesnak a nakrájanú červenú papriku.
  2. Varte približne 8 minút.
  3. Vmiešajte čerstvé rajčiny a dochuťte korením podľa chuti. Vytvorte v paradajkovej omáčke okolo 4-5 priehlbín, záleží od toho, akú máte veľkú panvicu a aké veľké sú vajcia. Do každej priehlbiny rozklepnite vajce. 
  4. Prikryte panvicu a varte 8-10 minút. 
  5. Dochuťte koreninami podľa potreby a na záver pridajte čerstvo nakrájanú petržlenovú vňať. 
  6. Vychutnajte si shakshuku s chrumkavým chlebom. 
👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
VIDEOTIP Krehké wafle s ovocím: Rozmaznajte sa LUXUSNÝMI raňajkami do postele

Sledujte nás na Facebooku

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame