Miešané vajcia dlhé roky kraľovali medzi jedlami, vhodnými na raňajky. Hoci praženica bude stále medzi favoritmi u mnohých ľudí, pomaly ale isto, sa dostáva do popredia nový spôsob prípravy vajec. Je možné, že niektorí o tom už počuli a zrejme to už vyskúšali, no stále je to u nás novinka. V zahraničí sa teší popularite, napr. nevedia si ho vynachváliť v Izraeli, takže je veľmi pravdepodobné, že čoskoro tak bude aj na Slovensku. Z tanierov zmizne toto jedlo v priebehu pár minút!
Ide o kombináciu vajec, paradajok a aromatického korenia. Keď všetko zmiešame dokopy, vznikne orientálna pochúťka shakshuku, pochádzajúca z Tuniska. Pripravte sa na nezameniteľnú chuť a vôňu. Túto kulinársku špecialitu si obľúbia všetci členovia vašej rodiny, ktorí vás za to budú milovať. Možno ju považovať i za náhradu omelety a volského oka. Ak sa vám zunujú tradičné spôsoby prípravy vajec, shakshuku vám padne vhod.

Ako na prípravu shakshuku?
Celá príprava vám zaberie najviac 30 minút.
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 2 čerstvé rajčiny
- 1 červená paprika
- 2 strúčiky cesnaku
- Olivový olej
- Cibuľa
- Korenie podľa chuti (červená paprika, rasca, mleté čierne korenie, koriander, oregano, soľ)
- Petržlenová vňať na záver
Postup:
- Pripravte si panvicu, zohrejte v nej olivový olej a pridajte následne nakrájanú cibuľu, potom cesnak a nakrájanú červenú papriku.
- Varte približne 8 minút.
- Vmiešajte čerstvé rajčiny a dochuťte korením podľa chuti. Vytvorte v paradajkovej omáčke okolo 4-5 priehlbín, záleží od toho, akú máte veľkú panvicu a aké veľké sú vajcia. Do každej priehlbiny rozklepnite vajce.
- Prikryte panvicu a varte 8-10 minút.
- Dochuťte koreninami podľa potreby a na záver pridajte čerstvo nakrájanú petržlenovú vňať.
- Vychutnajte si shakshuku s chrumkavým chlebom.
Zdieľať na
Zdieľaní