Rebierka uspokoja každého hladoša: Vyskúšajte ich pikantné alebo na mede

rebierka

http://blog.applebazaar.com/macinger 86

Zelenina a zdravá strava bez tuku sú odporúčané zo všetkých strán a mali by byť nosnými prvkami v stravovaní každého človeka. Niekedy však každý z nás dostane chuť aj na niečo „menej“ zdravé a výdatné. Najmä takí chlapi, ktorí sa potrebujú poriadne najesť, si častokrát radšej zvolia sýtejšie jedlo. Medzi obľúbené pochúťky tohto typu patria aj rebierka. Pripraviť si ich môžete napríklad aj na mede, marinované, či v pikantnej verzii.

Medové rebierka

Potrebujeme:

  • 500 g bravčových rebierok
  • korenie na pečené rebierka
  • 2-3 lyžice kečupu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu medu
  • olivový olej
  • 1 lyžicu sójovej omáčky
  • šťavu z citróna
  • soľ
  • korenie

Postup: Rebierka nasolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry asi na 30 minút pri teplote 220°C. Pripravíme si omáčku na rebierka. Zmiešame med, kečup, cesnak, sójovú omáčku, trochu oleja a šťavy z citrónu. Po polhodine rebierka vyberieme, vrchnú stranu potrieme omáčkou a dáme ich zapiecť. Po chvíli vyberieme, otočíme, potrieme aj druhú stranu a necháme dopiecť.


Mohlo by vás zaujímať: Prebuďte v sebe milovníka surového mäsa: Tatársky biftek dvakrát inak!


Marinované rebierka

Potrebujeme:

  • 1 kg bravčových rebierok
  • 3 dcl oleja
  • soľ
  • grilovacie korenie
  • mletú rascu
  • 4 strúčiky cesnaku
  • sušenú bazalku

Postup: V oleji rozmiešame soľ, grilovacie korenie, rascu, bazalku a prelisovaný cesnak. Marinádu poriadne premiešame, nalejeme ju do pekáča, ponoríme do nej rebierka a necháme v chlade 24 hodín odležať. Na druhý deň prilejeme do pekáča trochu vody a dáme upiecť na 200°C asi na 1 hodinu, resp. do zmäknutia.


Mohlo by vás zaujímať: Netradičné zapečené rezne: Ochutnáte ich aj vy?


Pikantné rebierka

Potrebujeme:

  • 1 kg rebierok
  • 2 cibule
  • šťavu z 1 citróna
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1,5 dcl pálivého kečupu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžicu dijonskej horčice
  • 1 lyžicu medu
  • 100 g masla
  • Soľ
  • chilli papričku

Postup: Maslo si necháme roztopiť a pridáme doň kečup, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, med, horčicu, soľ, prelisovaný cesnak a na drobno nasekanú cibuľu. Milovníci ostrých jedál môžu pridať jednu malú na drobno nakrájanú chilli papričku. Všetko spolu premiešame. Do omáčky ponoríme rebierka a necháme pár hodín odstáť. Dáme piecť do rúry na 50 – 60 minút pri teplote 200 °C. Počas pečenia rebierka podlievame vodou a otáčame.


Ktoré ďalšie zaujímavé recepty na prípravu chutných rebierok poznáte? Napíšte ich ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: http://blog.applebazaar.com/macinger 86, blog.applebazaar.com/macinger 86, Oliver
Odporúčame