Recept na dnes: Lahodné filé z tresky vás presvedčí, že aj mrazená ryba môže chutiť úžasne!

Filé z tresky s pistáciovou omáčkou

Filé z tresky s pistáciovou omáčkou zachutí aj vám (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Ako urobiť špecialitu z mrazeného filé? Vyprážaná klasika v trojobale už nikoho veľmi neočarí a už vôbec nepristane postave. Máme lepší nápad, inšpirujte sa receptom na rybie filé na prírodno s delikátnou omáčkou z pistácií. Prekvapivo jednoduchá príprava, výborná chuť a pastva pre oko na tanieri.

Budeme potrebovať:

  • 4 ks rybieho filé
  • 2 dcl mlieka
  • biele mleté korenie
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 malú cibuľu
  • 2 dcl smotany na šľahanie
  • 1 lyžičku solamylu
  • 1 limetku

Mohlo by vás zaujať: Rybie filé trikrát inak: Zdravý a chutný obed určite ulahodí aj vám


Postup:

  1. Filé necháme rozmraziť v kúpeli z mlieka, ktoré vytiahne rybací zápach a mäso bude krehké.
  2. Keď filé získa izbovú teplotu, potrieme ho korením a soľou z oboch strán. Na panvici rozpálime olej, rybku opražíme do zlatista a vyberieme z panvice.
  3. Výpek poslúži ako základ na omáčku. Cibuľu nasekáme nadrobno, opražíme, zakryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme.
  4. Smotanu zmiešame so solamylom, vlejeme so panvice a pridáme nasekané pistácie. Trocha pistácií necháme na ozdobu. Omáčku prevaríme, odstavíme a dochutíme šťavou z limetky.
  5. Filé s pistáciovou omáčkou skvele doplní dusená zelenina alebo chrumkavé zemiaky.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame