Ako urobiť špecialitu z mrazeného filé? Vyprážaná klasika v trojobale už nikoho veľmi neočarí a už vôbec nepristane postave. Máme lepší nápad, inšpirujte sa receptom na rybie filé na prírodno s delikátnou omáčkou z pistácií. Prekvapivo jednoduchá príprava, výborná chuť a pastva pre oko na tanieri.
Budeme potrebovať:
- 4 ks rybieho filé
- 2 dcl mlieka
- biele mleté korenie
- soľ
- olivový olej
- 1 malú cibuľu
- 2 dcl smotany na šľahanie
- 1 lyžičku solamylu
- 1 limetku
Mohlo by vás zaujať: Rybie filé trikrát inak: Zdravý a chutný obed určite ulahodí aj vám
Postup:
- Filé necháme rozmraziť v kúpeli z mlieka, ktoré vytiahne rybací zápach a mäso bude krehké.
- Keď filé získa izbovú teplotu, potrieme ho korením a soľou z oboch strán. Na panvici rozpálime olej, rybku opražíme do zlatista a vyberieme z panvice.
- Výpek poslúži ako základ na omáčku. Cibuľu nasekáme nadrobno, opražíme, zakryjeme pokrievkou a chvíľu dusíme.
- Smotanu zmiešame so solamylom, vlejeme so panvice a pridáme nasekané pistácie. Trocha pistácií necháme na ozdobu. Omáčku prevaríme, odstavíme a dochutíme šťavou z limetky.
- Filé s pistáciovou omáčkou skvele doplní dusená zelenina alebo chrumkavé zemiaky.