Recept na dnes: Upečte chlebík pre celú rodinu – tento gaštanový so slaninou rozvonia celú kuchyňu!

Voňavý gaštanový chlebík

Voňavý gaštanový chlebík slo slaninkou (Zdroj: GettyImages)

Sezóna gaštanov sa naplno rozbehla a je na čase aby ste z týchto chutných a zdravých plodov vykúzlili niečo iné ako gaštanovú roládu. Trebárs aj niečo slané. Upečte chrumkavý chlieb s cibuľkou a slaninou. Je tak dobrý, že nič viac k nemu netreba. Stačí iba nakrájať.

Budeme potrebovať:

  • 200 g jedlých gaštanov
  • soľ
  • 300 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 1/2 šálky slnečnicových semienok
  • 1/2 šálky tekvicových semienok
  • 12 g sušeného droždia
  • 200 ml vody
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 100 g prerastenej slaniny

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Gaštanový koláč poteší vašu líniu: Blesková príprava, úplne bez múky – a tá chuť!


Postup:

  1. Gaštany narežeme cez šupku do kríža a uvaríme v osolenej vode úplne domäkka. Ošúpeme, pár nakrájame na kúsky a zvyšok roztlačíme na pyré.
  2. Preosiatu múku zmiešame so semienkami, kúskami gaštanov, droždím a lyžičkou soli. Pridáme gaštanové pyré, zalejeme vodou a vypracujeme vláčne cesto. Ak treba, použijeme vody viac.
  3. Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na oleji a prihodíme na kocky nakrájanú slaninu. Opražíme dozlatista a vychladnuté zapracujeme do cesta. Cesto zakryjeme, odložíme na teplé miesto a necháme asi hodinu kysnúť.
  4. Vykysnuté cesto preložíme do formy na pečenie, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Rúru nahrejeme na 180 °C a pečieme 40 minút. Počas pečenia sem – tam potrieme vodou.
  5. Upečený chlebík vyberieme z formy, necháme trocha vychladnúť a môžeme sa do neho pustiť.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close