Recept na dnes: Jemné hovädzie mäsko s jablkami, rýchly obed z jedného hrnca

Hovädzie mäso

Jednoduchý recept na hovädzie mäso s jablkami, pochutná si celá rodina. (Zdroj: GettyImages)

Do mäkka udusené hovädzie mäsko, doplnené šťavnatými jablkami a zemiakmi z novej úrody vás prekvapí svojou nenáročnosťou. Všetko uvaríte v jednom hrnci, upratovanie zaberie minimum času a vy sa môžete venovať príjemnejším činnostiam.

Budeme potrebovať:

  • 600 g hovädzieho zadného
  • olej
  • 1 červenú papriku
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľu
  • 5 veľkých zemiakov
  • 4 jablká
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • menší hrnček mäsového alebo zeleninového vývaru
  • čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Ako prvé pripravíme mäso. Odblaníme, opláchneme, nakrájame na plátky, každý zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu očistíme, paradajky zbavíme kostrnky a papriku očistíme od semiačok. Zeleninu krájame na veľké kusy. Zemiaky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Jabĺčka taktiež rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jadrovníka a zatiaľ odložíme bokom.

Teraz sa už môžeme pustiť do samotného varenia. Do väčšieho hrnca dáme rozpáliť olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán. Pridáme cibuľu, paradajky a papriku – chvíľu restujeme. Po pár minútach prihodíme zemiaky, podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť.

Keď je mäso mäkké a zemiaky uvarené, pridáme jablká. Všetko ešte chvíľu dusíme, pokiaľ ovocie zmäkne. Avšak dávame pozor, aby neboli jablká rozvarené. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Odkrytý pariaci sa hrniec s naberačkou postavíme doprostred prestretého stola. Postavíme ku nemu košík chleba a vychutnáme si pochvalu rodiny, tešiacej sa z fantastického obeda.

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close