Recept na dnes: Jemné hovädzie mäsko s jablkami, rýchly obed z jedného hrnca

Hovädzie mäso

Jednoduchý recept na hovädzie mäso s jablkami, pochutná si celá rodina. (Zdroj: GettyImages)

Do mäkka udusené hovädzie mäsko, doplnené šťavnatými jablkami a zemiakmi z novej úrody vás prekvapí svojou nenáročnosťou. Všetko uvaríte v jednom hrnci, upratovanie zaberie minimum času a vy sa môžete venovať príjemnejším činnostiam.

Budeme potrebovať:

  • 600 g hovädzieho zadného
  • olej
  • 1 červenú papriku
  • 4 paradajky
  • 1 cibuľu
  • 5 veľkých zemiakov
  • 4 jablká
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • menší hrnček mäsového alebo zeleninového vývaru
  • čerstvú petržlenovú vňať

Postup:

Ako prvé pripravíme mäso. Odblaníme, opláchneme, nakrájame na plátky, každý zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu očistíme, paradajky zbavíme kostrnky a papriku očistíme od semiačok. Zeleninu krájame na veľké kusy. Zemiaky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Jabĺčka taktiež rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jadrovníka a zatiaľ odložíme bokom.

Teraz sa už môžeme pustiť do samotného varenia. Do väčšieho hrnca dáme rozpáliť olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán. Pridáme cibuľu, paradajky a papriku – chvíľu restujeme. Po pár minútach prihodíme zemiaky, podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť.

Keď je mäso mäkké a zemiaky uvarené, pridáme jablká. Všetko ešte chvíľu dusíme, pokiaľ ovocie zmäkne. Avšak dávame pozor, aby neboli jablká rozvarené. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Odkrytý pariaci sa hrniec s naberačkou postavíme doprostred prestretého stola. Postavíme ku nemu košík chleba a vychutnáme si pochvalu rodiny, tešiacej sa z fantastického obeda.

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame