Do mäkka udusené hovädzie mäsko, doplnené šťavnatými jablkami a zemiakmi z novej úrody vás prekvapí svojou nenáročnosťou. Všetko uvaríte v jednom hrnci, upratovanie zaberie minimum času a vy sa môžete venovať príjemnejším činnostiam.
Budeme potrebovať:
- 600 g hovädzieho zadného
- olej
- 1 červenú papriku
- 4 paradajky
- 1 cibuľu
- 5 veľkých zemiakov
- 4 jablká
- soľ
- mleté čierne korenie
- menší hrnček mäsového alebo zeleninového vývaru
- čerstvú petržlenovú vňať
Postup:
Ako prvé pripravíme mäso. Odblaníme, opláchneme, nakrájame na plátky, každý zľahka naklepeme, osolíme a okoreníme. Cibuľu očistíme, paradajky zbavíme kostrnky a papriku očistíme od semiačok. Zeleninu krájame na veľké kusy. Zemiaky ošúpeme a rozkrojíme na štvrtiny. Jabĺčka taktiež rozkrojíme na štvrtiny, zbavíme jadrovníka a zatiaľ odložíme bokom.
Teraz sa už môžeme pustiť do samotného varenia. Do väčšieho hrnca dáme rozpáliť olej a mäso sprudka opečieme z oboch strán. Pridáme cibuľu, paradajky a papriku – chvíľu restujeme. Po pár minútach prihodíme zemiaky, podlejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a necháme pomaly dusiť.
Keď je mäso mäkké a zemiaky uvarené, pridáme jablká. Všetko ešte chvíľu dusíme, pokiaľ ovocie zmäkne. Avšak dávame pozor, aby neboli jablká rozvarené. Na záver posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Odkrytý pariaci sa hrniec s naberačkou postavíme doprostred prestretého stola. Postavíme ku nemu košík chleba a vychutnáme si pochvalu rodiny, tešiacej sa z fantastického obeda.
Zdieľať na