Recept na dnes: Hrnčekový koláč s ovocím – raz dva tri a dezert je na stole

Hrnčekový koláč

Vyskúšajte hrnčekový koláč aj v takejto podobe (Zdroj: Freepik/KamranAydinov)

Najlepší koláč je ten od babičky. Staré mamy vždy vedeli, ako prilákať nezbedné vnúčatá ku stolu. Veď kto by už len odolal nadýchaným a voňavým dobrotám. Vždy, keď túto vôňu zacítim, prepadne ma istá nostalgia. Spomínam na bezstarostné detstvo, ktoré bolo tak krásne aj vďaka babkinej kuchyni, kde sme presedeli  večery pri kartách a tanieri plnom koláčov.


Máte pocit, že ste obklopení idiotmi? Vtipná príručka zmení váš pohľad na vec


Jednoduchý a pritom tak dobrý. Taký je hrnčekový koláč plný ríbezlí od mojej babičky. Namiesto nich však môžete použiť akékoľvek čerstvé alebo mrazené ovocie.

Na koláč budeme potrebovať:

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 biely smotanový jogurt
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky výberovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 jablká
  • 1 hrnček červených ríbezlí
  • 1 hrnček čiernych ríbezlí

Postup:

v hlbokej mise vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme jogurt a za stáleho šľahania postupne prilievame olej, múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a uhladíme.

Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a rovnomerne rozložíme na cesto. Vrch posypeme umytými, odkvapkanými ríbezľami. Kto chce, môže pridať aj plátky mandlí.

Pečieme v rúre, vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. 


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok!

 

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame