Recept na dnes: Hrnčekový koláč s ríbezľami je tak dobrý, že sa budete zalizovať až za ušami!

Jednoduchý recept na ríbezľový koláč od babičky (Zdroj: GettyImages)

Najlepší koláč je ten od babičky. Staré mamy vždy vedeli, ako prilákať nezbedné vnúčatá ku stolu. Veď kto by už len odolal nadýchaným a voňavým dobrotám. Vždy, keď túto vôňu zacítim, prepadne ma istá nostalgia. Spomínam na bezstarostné detstvo, ktoré bolo tak krásne aj vďaka babkinej kuchyni, kde sme presedeli letné večery pri kartách a tanieri plnom koláčov.


Máte pocit, že ste obklopení idiotmi? Vtipná príručka zmení váš pohľad na vec


Určite aj vy poznáte veľa tradičných receptov, no vyskúšajte jeden obyčajne neobyčajný koláč, bez ktorého som si ako dieťa prázdniny nevedela predstaviť. Jednoduchý a pritom tak dobrý. Taký je hrnčekový koláč plný ríbezlí od mojej babičky.

Na koláč budeme potrebovať:

  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • 1 biely smotanový jogurt
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky výberovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 jablká
  • 1 hrnček červených ríbezlí
  • 1 hrnček čiernych ríbezlí

Postup:

v hlbokej mise vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme jogurt a za stáleho šľahania postupne prilievame olej, múku a kypriaci prášok. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a uhladíme.

Jablká ošúpeme, nahrubo postrúhame a rovnomerne rozložíme na cesto. Vrch posypeme umytými, odkvapkanými ríbezľami. Kto chce, môže pridať aj plátky mandlí.

Pečieme v rúre, vyhriatej na 180 °C približne 30 minút. 


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok!

 

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close