Sviečková na smotane je jednou z najobľúbenejších tradičných jedál, na ktoré nedajú mnohí dopustiť. Jej recept pripravujeme už celé generácie, pričom nehrozí, že by niekoho omrzela. Hoci ju mnohí zvyknú robiť z hovädzej sviečkovice alebo ju pripravujú z bravčového, poslúži aj kuracie mäso.
Suroviny:
- 2 ks kuracích pŕs
- 2 balíčky mrazenej zeleniny
- 1 ks cibule
- 500 ml smotany
- 200 ml vývaru
- 20 g masla
- Polovica citrónu
- Horčica, soľ, olej, korenie
Postup:
- Opražte cibuľku a pridajte kuracie mäso
- Opečte kuracie prsia z oboch strán a následne pridajte mrazenú zeleninu.
- Osoľte, pridajte soľ, vývar, prikryte a duste.
- Vyberte mäso. Zeleninu spolu so smotanou a šťavou z citróna rozmixujte ponorným mixérom.
- Omáčku chvíľu povarte a pridajte trochu horčice a podľa potreby korenie a soľ.
Zdieľať na
Zdieľaní