RECEPT na dnes: Blesková lahodná sviečková, ktorá sa vám bude doslova rozplývať na jazyku

Sviečkovej na smotane neodolajú mnohí gurmáni. (Zdroj: Gettyimages.com)

Sviečková na smotane je jednou z najobľúbenejších tradičných jedál, na ktoré nedajú mnohí dopustiť. Jej recept pripravujeme už celé generácie, pričom nehrozí, že by niekoho omrzela. Hoci ju mnohí zvyknú robiť z hovädzej sviečkovice alebo ju pripravujú z bravčového, poslúži aj kuracie mäso. 

Suroviny:

  • 2 ks kuracích pŕs
  • 2 balíčky mrazenej zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 500 ml smotany
  • 200 ml vývaru
  • 20 g masla
  • Polovica citrónu
  • Horčica, soľ, olej, korenie

Postup:

  1. Opražte cibuľku a pridajte kuracie mäso
  2. Opečte kuracie prsia z oboch strán a následne pridajte mrazenú zeleninu.
  3. Osoľte, pridajte soľ, vývar, prikryte a duste. 
  4. Vyberte mäso. Zeleninu spolu so smotanou a šťavou z citróna rozmixujte ponorným mixérom.
  5. Omáčku chvíľu povarte a pridajte trochu horčice a podľa potreby korenie a soľ. 

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame