Máte radi syr? Ak je vaša odpoveď jednoznačné áno, a to vo všetkých jeho podobách, možno vás inšpirujeme a budete chcieť vyskúšať gurmánsky grilovaný sendvič so syrom. Nenáročný recept si pripravíte v priebehu niekoľkých minút. A vďaka obyčajným ingredienciám, ktoré sa doma bežne nachádzajú, si môžete ugrilovať luxusné a teplé jedlo aj v pohodlí domova.
Potrebujeme
- 4 plátky chleba (napríklad kváskový)
- 6 tenkých plátkov syra camembert
- 6 tenkých plátkov syra cheddar
- 4 ČL lístkov čerstvého tymiánu
- kôra z 1 citróna
- ½ jablka (napríklad odroda Honeycrisp)
- čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Na 2 plátky chleba položíme nakrájaný camembert. Ten posypeme tymiánom, citrónovou kôrou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Jablko nakrájame na tenké plátky a položíme ich na posypaný camembert.
- Na ďalšie 2 plátky chleba položíme kúsky cheddaru a opatrne spojíme chleby s camembertom s chlebmi s cheddarom.
- Jemne ich rukami zatlačíme a rozpálime si panvicu s nepriľnavou vrstvou. Potrieme ju trochou oleja a na ňu položíme chleby stranou s cheddarom.
- Niekoľko minút opekáme, až kým chlieb nezíska zlato-hnedú farbu, počas opekania pritláčame kuchynskou špachtľou.
- Neopečenú stranu chleba postriekame olejom v spreji a otočíme, aby sa mohla opekať aj ona.
- Grilovaný sendvič by mal mať uprostred rozpustený syr, ale chlieb by nemal byť príliš chrumkavý a tmavý.
Zdieľať na