Recept na dnes: Gurmánsky grilovaný sendvič so syrom – s týmto ovocím chutí fantasticky!

grilovaný sendvič so syrom na doske

Čo môže byť lepšie ako teplý a roztečený syr medzi plátkami sendviča? (Zdroj: Freepik/freepik)

Máte radi syr? Ak je vaša odpoveď jednoznačné áno, a to vo všetkých jeho podobách, možno vás inšpirujeme a budete chcieť vyskúšať gurmánsky grilovaný sendvič so syrom. Nenáročný recept si pripravíte v priebehu niekoľkých minút. A vďaka obyčajným ingredienciám, ktoré sa doma bežne nachádzajú, si môžete ugrilovať luxusné a teplé jedlo aj v pohodlí domova.

Potrebujeme

  • 4 plátky chleba (napríklad kváskový)
  • 6 tenkých plátkov syra camembert
  • 6 tenkých plátkov syra cheddar
  • 4 ČL lístkov čerstvého tymiánu
  • kôra z 1 citróna
  • ½ jablka (napríklad odroda Honeycrisp)
  • čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Na 2 plátky chleba položíme nakrájaný camembert. Ten posypeme tymiánom, citrónovou kôrou a čerstvo mletým čiernym korením.
  2. Jablko nakrájame na tenké plátky a položíme ich na posypaný camembert.
  3. Na ďalšie 2 plátky chleba položíme kúsky cheddaru a opatrne spojíme chleby s camembertom s chlebmi s cheddarom.
  4. Jemne ich rukami zatlačíme a rozpálime si panvicu s nepriľnavou vrstvou. Potrieme ju trochou oleja a na ňu položíme chleby stranou s cheddarom.
  5. Niekoľko minút opekáme, až kým chlieb nezíska zlato-hnedú farbu, počas opekania pritláčame kuchynskou špachtľou.
  6. Neopečenú stranu chleba postriekame olejom v spreji a otočíme, aby sa mohla opekať aj ona.
  7. Grilovaný sendvič by mal mať uprostred rozpustený syr, ale chlieb by nemal byť príliš chrumkavý a tmavý.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Walderwellness.com
Odporúčame