Ideálne jedlo na privolanie jari je zelená frittata. Plná sviežej, zelenej, jarnej zeleniny sa môže konzumovať na raňajky alebo na večeru. Jednoduchá príprava v jednej panvici, ktorá musí byť vhodná aj na zapekanie v rúre, urobí z tohto jedla pôsobivý zážitok pre celú rodinu.
Táto zelená frittata je zdravá a vegetariánska verzia receptu, ktorá stavia do popredia jarnú a sviežu zeleninu. Keď ju na záver ozdobíme čerstvými bylinkami, získame dokonalý chuťový zážitok. Dokonca sa dá hotová frittata zamraziť a odložiť na neskôr. V mrazničke vydrží až 3 mesiace.
Potrebujeme
- 10 vajec L
- ½ šálky bieleho jogurtu
- 2 PL olivového oleja
- 1 pór nakrájaný na malé kúsky
- 225 g očistenej zelenej špargle
- 1 šálku mrazeného hrachu
- 1 šálku listov baby špenátu
- soľ a čierne korenie
- 100 g kozieho syra alebo feta syra
- čerstvý kôpor a petržlenová vňať
Postup
Predhrejeme rúru na 200 ºC. Na panvicu nalejeme olivový olej a pridáme na malé kúsky nakrájaný pór. Restujeme 3 až 4 minúty. Pridáme 2 centimetrové kúsky špargle a restujeme ešte 2 minúty.

Potom pridáme mrazený hrach, baby špenát, soľ a korenie a ešte restujeme ďalšie 2 minúty, pokým špenát nezmäkne. Z tejto zmesi odoberieme asi tretinu na tanier a zvyšnú časť rovnomerne rozložíme po panvici.

Vo väčšej mise vyšľaháme celé vajcia, jogurt, soľ a korenie. Touto zmesou zalejeme zeleninu na panvici a varíme na sporáku 2 až 3 minúty. Potom pridáme zvyšnú odloženú zeleninu a posypeme kúskami kozieho syra alebo feta syra. Panvicu premiestnime do rúry a pečieme 15 – 20 minút, pokým vajcia nestuhnú. Nakoniec už len ozdobíme čerstvými bylinkami.

Zdieľať na