RECEPT na dnes: Klasická nadýchaná BÁBOVKA ako od babičky poteší vaše chuťové poháriky, lepšiu ste nemali!

Bábovka mnohým pripomína detstvo, pripravte ju svojim deťom, ktorí si ju zamilujú. (Zdroj: Gettyimages.com)

Receptov na bábovku je nespočetné množstvo a každá rodina má určite ten svoj zaručený a najchutnejší. Niektorí dokonca zašli tak ďaleko, že doma pripravujú aj citrónovú či makovú verziu. A čo tak návrat ku klasike? S domácou mramorovou či tvarohovou bábovkou predsa nič nepokazíte. Ich príprava je veľmi jednoduchá, ako píše prima.cz.

Vláčna tvarohová bábovka

Suroviny:

  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 250 g polohrubej múky
  • 180 g roztopeného masla
  • 220 g krupicového cukru
  • 3 ks väčších vajec
  • 1 lyžica rumu
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • citrónová kôra
  • štipka soli

Postup:

  1. Najprv predhrejte rúru na 170 °C.
  2. Bábovkovú formu zľahka vymažte maslom a vysypte múkou.
  3. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky, cukor a maslo vyšľahajte do peny, potom vmiešajte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citrónovú kôru.
  4. Nakoniec prisypte múku s práškom do pečiva a štipku soli. Dôkladne premiešajte.
  5. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do cesta. Potom cesto preložte do formy a trochu uhlaďte povrch.
  6. Formu presuňte do rúry a pečte 180 ° C 50 až 60 minút.
  7. Nechajte vychladnúť v otvorenej rúre.
Bábovkou nikdy nič nepokazíte, hodí sa nielen po nedeľnom obede. (Zdroj: Gettyimages.com)

Mramorová hrnčeková bábovka

Suroviny:

  • 1 hrnček cukru
  • 2 ks vajec
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • vanilkový cukor
  • citrónová kôra
  • kakao
  • kypriaci prášok do pečiva

Postup:

  1. Zmiešajte cukor s vajcami, pridajte olej, múku, mlieko, prášok do pečiva, vanilkový cukor a dobre premiešajte.
  2. Rozdeľte cesto do dvoch misiek. Do jednej misky pridajte podľa chuti nastrúhanú kôru z citróna (najlepšie v bio kvalite).
  3. Do ďalšej misky s cestom dajte holandské kakao.
  4. Zmesi prelejte do vymastenej formy a pečte na 200 ° C 45 až 50 minút.
  5. Po upečení horúcu zmes vyklopte na tanier.

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk, pp
Odporúčame