Recept na dnes: Klasický obed v novom šate – obrátené rezne s horčicovou omáčkou

Obrátené rezne s horčicovou omáčkou

Vyskúšajte obrátené rezne s horčicovou omáčkou (Zdroj: YouTube/Recepty, nápady a inšpirácie)

Minuli sa vám nápady na dobrý obed? Stavte na starú dobrú klasiku. Dnes si urobíme parádny rezeň. Len naopak.
Šťavnaté bravčové mäsko, obalené v chrumkavej strúhanke, doplnené jemnou omáčkou. Recept na obrátené rezne s horčicovou omáčkou ulahodí určite každému.

Budeme potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhanku na obaľovanie
  • olej
  • 2 vajcia
  • 1 lyžicu masla
  • 1 lyžicu vegety
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžicu kečupu

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Strúhanku dáme do mikroténového vrecka, vložíme 1 rezeň a ešte trocha vyklepeme. Strúhanka sa tak dostane do štruktúry mäsa a bude dobre držať. Takto naložíme so všetkým mäsom.

Rezne obalíme v rozšľahaných vajíčkach, sprudka opražíme na oleji a preložíme na plech. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme vegetu, trocha soli, korenia, horčicu a kečup. Za stáleho miešania necháme zovrieť a zriedime trochou vody. Omáčku prevaríme a nalejeme na rezne.

Plech s rezňami zakryjeme alobalom a pečieme 5 minút pri 220 °C. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme 25 minút. Alobal snímeme a necháme na 6 minút zapiecť. Obrátené rezne podávame napríklad so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom v sladkokyslom náleve.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame