Recept na dnes: Klasický obed v novom šate – obrátené rezne s horčicovou omáčkou

Obrátené rezne s horčicovou omáčkou

Vyskúšajte obrátené rezne s horčicovou omáčkou (Zdroj: YouTube/Recepty, nápady a inšpirácie)

Minuli sa vám nápady na dobrý obed? Stavte na starú dobrú klasiku. Dnes si urobíme parádny rezeň. Len naopak.
Šťavnaté bravčové mäsko, obalené v chrumkavej strúhanke, doplnené jemnou omáčkou. Recept na obrátené rezne s horčicovou omáčkou ulahodí určite každému.

Budeme potrebovať:

  • 500 g bravčového mäsa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • strúhanku na obaľovanie
  • olej
  • 2 vajcia
  • 1 lyžicu masla
  • 1 lyžicu vegety
  • 2 lyžice horčice
  • 1 lyžicu kečupu

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Strúhanku dáme do mikroténového vrecka, vložíme 1 rezeň a ešte trocha vyklepeme. Strúhanka sa tak dostane do štruktúry mäsa a bude dobre držať. Takto naložíme so všetkým mäsom.

Rezne obalíme v rozšľahaných vajíčkach, sprudka opražíme na oleji a preložíme na plech. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme vegetu, trocha soli, korenia, horčicu a kečup. Za stáleho miešania necháme zovrieť a zriedime trochou vody. Omáčku prevaríme a nalejeme na rezne.

Plech s rezňami zakryjeme alobalom a pečieme 5 minút pri 220 °C. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme 25 minút. Alobal snímeme a necháme na 6 minút zapiecť. Obrátené rezne podávame napríklad so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom v sladkokyslom náleve.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close