Minuli sa vám nápady na dobrý obed? Stavte na starú dobrú klasiku. Dnes si urobíme parádny rezeň. Len naopak.
Šťavnaté bravčové mäsko, obalené v chrumkavej strúhanke, doplnené jemnou omáčkou. Recept na obrátené rezne s horčicovou omáčkou ulahodí určite každému.
Budeme potrebovať:
- 500 g bravčového mäsa
- soľ
- mleté čierne korenie
- strúhanku na obaľovanie
- olej
- 2 vajcia
- 1 lyžicu masla
- 1 lyžicu vegety
- 2 lyžice horčice
- 1 lyžicu kečupu
Postup:
Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Strúhanku dáme do mikroténového vrecka, vložíme 1 rezeň a ešte trocha vyklepeme. Strúhanka sa tak dostane do štruktúry mäsa a bude dobre držať. Takto naložíme so všetkým mäsom.
Rezne obalíme v rozšľahaných vajíčkach, sprudka opražíme na oleji a preložíme na plech. V malom hrnci rozpustíme maslo, pridáme vegetu, trocha soli, korenia, horčicu a kečup. Za stáleho miešania necháme zovrieť a zriedime trochou vody. Omáčku prevaríme a nalejeme na rezne.
Plech s rezňami zakryjeme alobalom a pečieme 5 minút pri 220 °C. Potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme 25 minút. Alobal snímeme a necháme na 6 minút zapiecť. Obrátené rezne podávame napríklad so zemiakovou kašou a uhorkovým šalátom v sladkokyslom náleve.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdieľať na