Recept na dnes: Krémová polievka z bielej fazule a feniklu vás dostane svojou delikátnou chuťou

krémová polievka

Krémová polievka z bielej fazule a fenikla vyniká svojou chuťou (Zdroj: Freepik/kovalnadiya)

Ak máte radi krémové polievky, vyskúšajte túto chutnú polievku pripravenú z fenikla a bielej fazule. Určite sa stane vašou obľúbenou, pretože je chutná, rýchla a nepotrebujete na ňu veľa surovín. Recept je na štyri porcie.

Potrebujete

  • 2 PL olivového oleja
  • 2 stredne veľké cibule
  • 1 stredne veľký fenikel
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1,1 litra kuracieho vývaru
  • 3 konzervy bielej fazule
  • 1 ČL mletých feniklových semienok
  • ½ ČL sušeného tymianu
  • ½ ČL sušeného rozmarínu alebo stonku čerstvého rozmarínu
  • soľ
  • plátky opečenej slaniny na ozdobu (voliteľné)

Postup

Fazuľu sceďte cez sitko a nechajte odkvapkať. Cibuľu a fenikel nakrájajte.

Fenikel nakrájajte (Zdroj: Freepik/bowonpat)

Olivový olej mierne rozohrejte a pridajte cibuľu aj fenikel. Poduste ich na slabšom ohni asi 6 minút, kým nezmäknú a nesfarbia sa dozlatista. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a ešte minútu všetko spoločne prehrejte.

Cibuľu a fenikel poduste na oleji (Zdroj: Freepik/tatianagorbunova)

Prilejte kurací vývar a k tomu polovicu fazule, mleté feniklové semienka, tymian a rozmarín. Priveďte polievku k varu a na miernom ohni ju nechajte 15 minút variť.

Pridajte vývar a bylinky (Zdroj: Freepik/freepik)

Ak ste použili čerstvý rozmarín, stonku vyberte. Polievku rozmixujte ponorným mixérom a pridajte zvyšok fazule. Podľa chuti dochuťte soľou a ešte 5 minút povarte.

Polievku rozmixujte (Zdroj: Freepik/Arthur Hidden)

Hotovú polievku môžete ozdobiť opečenou slaninkou alebo krutónmi.

Tip: Do polievky môžete pridať aj smotanu na šľahanie, bude ešte krémovejšia. 

Podávajte s opečeným pečivom alebo slaninou (Zdroj: Freepik/kovalnadiya)

 

Zdroj: plnielanu.sk, cravingsomethinghealthy.com
Odporúčame