Ak máte radi krémové polievky, vyskúšajte túto chutnú polievku pripravenú z fenikla a bielej fazule. Určite sa stane vašou obľúbenou, pretože je chutná, rýchla a nepotrebujete na ňu veľa surovín. Recept je na štyri porcie.
Potrebujete
- 2 PL olivového oleja
- 2 stredne veľké cibule
- 1 stredne veľký fenikel
- 5 strúčikov cesnaku
- 1,1 litra kuracieho vývaru
- 3 konzervy bielej fazule
- 1 ČL mletých feniklových semienok
- ½ ČL sušeného tymianu
- ½ ČL sušeného rozmarínu alebo stonku čerstvého rozmarínu
- soľ
- plátky opečenej slaniny na ozdobu (voliteľné)
Postup
Fazuľu sceďte cez sitko a nechajte odkvapkať. Cibuľu a fenikel nakrájajte.
Olivový olej mierne rozohrejte a pridajte cibuľu aj fenikel. Poduste ich na slabšom ohni asi 6 minút, kým nezmäknú a nesfarbia sa dozlatista. Pridajte nadrobno nakrájaný cesnak a ešte minútu všetko spoločne prehrejte.
Prilejte kurací vývar a k tomu polovicu fazule, mleté feniklové semienka, tymian a rozmarín. Priveďte polievku k varu a na miernom ohni ju nechajte 15 minút variť.
Ak ste použili čerstvý rozmarín, stonku vyberte. Polievku rozmixujte ponorným mixérom a pridajte zvyšok fazule. Podľa chuti dochuťte soľou a ešte 5 minút povarte.
Hotovú polievku môžete ozdobiť opečenou slaninkou alebo krutónmi.
Tip: Do polievky môžete pridať aj smotanu na šľahanie, bude ešte krémovejšia.
Zdieľať na