Recept na dnes: Kurací rezeň v orechovom župane vám zachutí viac ako ten obyčajný!

Foto: Gettyimages

Foto: Gettyimages

So zemiakmi, s ryžou alebo len tak medzi chlebík. Lekári síce zdvíhajú varovný prst, no my Slováci sa vyprážaného rezňa nikdy nevzdáme. Oklamte zásady zdravého stravovania a pridajte k voňavému chrumkavému mäsku niečo zdravé. Za orechy vás nikto karhať nebude! Hovorí sa, že taká hrsť orechov každý deň, zabezpečí dlhý život v plnom zdraví. Obsahujú vzácne antioxidanty, chránia vaše srdce aj mozog a pomôžu vám udržať váhu pod kontrolou. A aké orechy sa najviac hodia k slovenskej klasike? Predsa tie vlašské.

Budeme potrebovať:

– 600 g kuracích pŕs
– 150 g vlašských orechov
– 150 ml bieleho smotanového jogurtu
– 1 strúčik cesnaku
– strúhanku podľa potreby
– olej
– soľ, čierne mleté korenie na dochutenie


Mohlo by vás zaujať: Vymeňte klasický rezeň za niečo extra: Vyskúšajte niektorý z našich tipov


Postup:

S prípravou začnite deň vopred, aby mäso nasalo všetky chute a zostalo krehké. Kuracie prsia umyte, nakrájajte na tenšie plátky a jemne vyklepte. Vo väčšej miske vymiešajte jogurt s pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Vznikne tak marináda, v ktorej budú rezne odpočívať po celú noc, odložené v chladničke.

Na druhý deň už len pripravte zmes na obaľovanie. Orechy chvíľu restujte na suchej panvici a vychladnuté rozmixujte alebo pomeľte na mlynčeku. Ak chcete, aby boli rezne skutočne chrumkavé, orechy iba nasekajte nožom. Pridajte strúhanku a poriadne premiešajte. Jogurtom obalené kuracie prsia obaľujte v orechovo-strúhankovej zmesi a vysmážajte v rozohriatom oleji. Dajte však pozor, aby nebol olej príliš horúci, pretože orechy by mohli zhorknúť.

Hotové rezníky pokvapkajte šťavou z citróna a podávajte so zemiakmi alebo zeleninovým šalátom. V prípade, že ste na vlašské orechy alergický, môžete použiť napríklad mandle, kešu orechy, nepražené arašidy alebo lieskovce. Tie ale odporúčame zbaviť tenkej hnedej šupky, ktorá by mohla pokaziť delikátnu chuť jedla.


Na aké spôsoby si pripravujete doma rezne vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.





Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close