RECEPT na dnes: Netradičné bryndzové halušky z karfiolu, ktoré sú zdravé a nezaťažia žalúdok

Bryndzové halušku môžu byť zdravé, stačí si zvoliť bezmúkovú verziu. (Zdroj: Gettyimages.com)

Kto by neodolal klasickým bryndzovým haluškám s dávkou lahodnej bryndze a opečenej slaninky? Hoci ich chuť je priam dokonalá, po ich zjedení majú mnohí pocit, ako keby mali v žalúdku ťažké kamene. Je však škoda si takéto jedlo odoprieť, spravte radšej kompromis a pripravte si karfiolové halušky bez múky, ktoré sú rovnako chutné. 

Suroviny:

  • 1 karfiol
  • Kyslá smotana
  • Bryndza
  • Jarná cibuľka
  • Soľ

Postup:

  1. Dajte si zovrieť vodu.
  2. Nakrájajte karfiol na menšie kúsky.
  3. Vložte ich do vriacej osolenej vody.
  4. Varte približne 15 minút.
  5. Dajte pozor na to, aby nebol karfiol príliš mäkký.
  6. Sceďte a do druhého hrnca prihrejte smotanu s bryndzou, aby sa z nich vytvorila omáčka.
  7. Zalejte omáčkou kúsky karfiolu.
  8. Pokrájajte jarnú cibuľku a ozdobte vrch haluškami alebo slaninkou.

Sledujte náš Instagram

Odporúčame