Kto by neodolal klasickým bryndzovým haluškám s dávkou lahodnej bryndze a opečenej slaninky? Hoci ich chuť je priam dokonalá, po ich zjedení majú mnohí pocit, ako keby mali v žalúdku ťažké kamene. Je však škoda si takéto jedlo odoprieť, spravte radšej kompromis a pripravte si karfiolové halušky bez múky, ktoré sú rovnako chutné.
Suroviny:
- 1 karfiol
- Kyslá smotana
- Bryndza
- Jarná cibuľka
- Soľ
Postup:
- Dajte si zovrieť vodu.
- Nakrájajte karfiol na menšie kúsky.
- Vložte ich do vriacej osolenej vody.
- Varte približne 15 minút.
- Dajte pozor na to, aby nebol karfiol príliš mäkký.
- Sceďte a do druhého hrnca prihrejte smotanu s bryndzou, aby sa z nich vytvorila omáčka.
- Zalejte omáčkou kúsky karfiolu.
- Pokrájajte jarnú cibuľku a ozdobte vrch haluškami alebo slaninkou.
Zdieľať na