Obrátená lieskovo-oriešková nátierka je vlastne opačnou verziou obľúbenej kakaovej lieskovo-orieškovej nátierky, ktorú pozná celý svet. V tejto však použijete bielu čokoládu a vytvoríte tak netradičnú dobrotu, ktorú v obchode nekúpite. Ak sme vás inšpirovali, pustite sa do prípravy a užite si dokonalé spojenie chutí.
Potrebujeme
- 225 g bielej čokolády
- 125 g opečených lieskových orieškov bez šupky
- ⅛ ČL soli
- 5 ČL tekutého rastlinného oleja
- 1a ½ ČL vanilkového extraktu
Postup
- Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.
- Lieskové oriešky a soľ dáme do mixéra a mixujeme tak dlho, kým nevznikne hmota podobná hrubej orechovej múke.
- Potom pridáme olej a vanilkový extrakt a mixujeme, kým nevznikne pasta.
- Do tejto zmesi pridáme ešte teplú, ale nie horúcu čokoládu.
- Miešame, kým sa hmoty neprepoja a nevytvoria hodvábne hladké orechové maslo. V tejto fáze je ešte tekuté. Dáme ho do uzatvárateľnej nádoby, v chladničke stuhne za 6 až 8 hodín. Po stuhnutí je obrátená lieskovo-oriešková nátierka už pripravená na konzumovanie.
Zdieľať na