Recept na dnes: Obrátená lieskovo-oriešková nátierka – chutí úžasne, všetci si budú pýtať recept

obrátená lieskovo-oriešková nátierka v skle

Opečené lieskové oriešky chutia výraznejšie, ako tie bežné (Zdroj: Freepik.com/azerbaijan_stockers)

Obrátená lieskovo-oriešková nátierka je vlastne opačnou verziou obľúbenej kakaovej lieskovo-orieškovej nátierky, ktorú pozná celý svet. V tejto však použijete bielu čokoládu a vytvoríte tak netradičnú dobrotu, ktorú v obchode nekúpite. Ak sme vás inšpirovali, pustite sa do prípravy a užite si dokonalé spojenie chutí.

Potrebujeme

  • 225 g bielej čokolády
  • 125 g opečených lieskových orieškov bez šupky
  • ⅛ ČL soli
  • 5 ČL tekutého rastlinného oleja
  • 1a ½ ČL vanilkového extraktu

Postup

  1. Čokoládu nasekáme na menšie kúsky a za stáleho miešania rozpustíme vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke.
  2. Lieskové oriešky a soľ dáme do mixéra a mixujeme tak dlho, kým nevznikne hmota podobná hrubej orechovej múke.
  3. Potom pridáme olej a vanilkový extrakt a mixujeme, kým nevznikne pasta.
  4. Do tejto zmesi pridáme ešte teplú, ale nie horúcu čokoládu.
  5. Miešame, kým sa hmoty neprepoja a nevytvoria hodvábne hladké orechové maslo. V tejto fáze je ešte tekuté. Dáme ho do uzatvárateľnej nádoby, v chladničke stuhne za 6 až 8 hodín. Po stuhnutí je obrátená lieskovo-oriešková nátierka už pripravená na konzumovanie.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Texanerin.com
Odporúčame