Recept na dnes: Zelerový šalát je plný nových chutí a vitamínov, kalórie minimálne!

Mrkvovo-kapustový šalát

Zelerový šalát si obľúbite pre jeho sviežosť a jedinečnú chuť (Zdroj: GettyImages)

Zeler ako koreňová zelenina zvyčajne skončí v polievke. Avšak bola by škoda nevyužiť ho aj v čerstvej podobe. Obsahuje veľa vitamínov, málo kalórií a prekvapí jemnou sladkastou chuťou. V kombinácii s jablkom a chrenom bude skvelým doplnkom k pečenému mäsu, alebo len tak s opečenou bagetou. Jednoduchý a pritom dobrý šalát bude hotový za pár minút.

Budeme potrebovať:

  • 1 polovicu koreňového zeleru
  • 1 jablko
  • 1 lyžicu chrenu
  • 150 g smotanového jogurtu
  • čierne mleté korenie
  • 1 citrón

Mohlo by vás zaujať: Osviežujúce letné recepty: Pripravte si zeleninové menu na celý deň


Postup:

  1. Zeler očistíme, umyjeme a postrúhame na najjemnejšom strúhadle. Očistené jablko nastrúhame nahrubo. Aby sme nemali neporiadok, použijeme väčšiu misku.
  2. Do misy pridáme dobre ostrý chren, jogurt a dochutíme štipkou čierneho korenia.
  3. Na záver odšťavíme polovicu citróna, pridáme k ostatným surovinám a poriadne premiešame.
  4. Pikantný zelerový šalát môžeme zjesť hneď alebo dáme do chladničky, kde vydrží aj do druhého dňa.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close