Na tomto tradičnom dezerte si ľudia pochutnávali už za čias Rakúsko-Uhorska. Nečudo, keďže chutí skvele. Krehké pláty lístkového cesta, lahodný vanilkový puding a hriešne skvelá šľahačka. Takúto dokonalú kombináciu v sebe ukrýva krémeš. Ak si myslíte, že jeho príprava je náročná a preto ho radšej kupujete, ste na omyle. Tento recept zvládnu všetci, treba sa držať iba týchto rád.
Doba prípravy: 31 až 45 minút
Suroviny:
- 250 g masla
- 2 ks lístkového cesta
- 1 l mlieka
- 3 ks vanilkového pudingu
- 250 g krupicového cukru
- 1 ks vanilkového struku
- 500 ml smotany na šľahanie
- práškový cukor
- 3 vajcia

Postup:
- Najskôr rozohrejte rúru na 180 °C. Pláty lístkového cesta rozložte na dva plechy, poprepichujte ich vidličkou a pečte ich 10 až 15 minút dozlatista.
- Potom si urobte pudingovú náplň. V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingy, 200 g cukru a tri žĺtka. Zmes by mala byť úplne hladká. Zvyšné mlieko medzitým zohrejte na strednom ohni, vlejte do neho rozmiešaný puding a všetko za stáleho miešania priveďte do varu. Varte asi 2 minúty, stiahnite z ohňa a odložte bokom.
- Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a potom ho vmiešajte do horúceho pudingu. Zmes potom zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
- Maslo izbovej teplote vyšľahajte do peny a postupne doň po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding . Zakaždým dobre prešľahajte.
- Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so zvyšným cukrom a vanilkovými semienkami.
- Plech vyložte alobalom. Položte naň plát lístkového cesta, rozotrite naň rovnomerne pudingový krém a potom aj šľahačku. Druhý plát cesta položte na šľahačku.
- Nakoniec poprášte práškovým cukrom a dajte aspoň na 3 hodiny alebo najlepšie na celú noc vychladiť.
- Pre dokonalú chuť môžete krémeš poliať čokoládou.
Čokoládová poleva:
- 250 gramov čokolády na varenie
- 60 gramov kokosového oleja
Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a tuk. Polevu nechajte vychladnúť na 29 stupňov a následne ňou polejte krémeš. Uhlaďte a dajte stuhnúť do chladu na minimálne 7 minút.
Sledujte náš Instagram
Zdieľať na