RECEPT na dnes: Pripravte si chutný krémeš ako z cukrárne, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku!

Spravte svojej rodine na Veľkú noc krémeš, na ktorom si pochutnajú. (Zdroj: Gettyimages.com)

Na tomto tradičnom dezerte si ľudia pochutnávali už za čias Rakúsko-Uhorska. Nečudo, keďže chutí skvele. Krehké pláty lístkového cesta, lahodný vanilkový puding a hriešne skvelá šľahačka. Takúto dokonalú kombináciu v sebe ukrýva krémeš. Ak si myslíte, že jeho príprava je náročná a preto ho radšej kupujete, ste na omyle. Tento recept zvládnu všetci, treba sa držať iba týchto rád.

Doba prípravy: 31 až 45 minút

Suroviny:

  • 250 g masla
  • 2 ks lístkového cesta
  • 1 l mlieka
  • 3 ks vanilkového pudingu
  • 250 g krupicového cukru
  • 1 ks vanilkového struku
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor
  • 3 vajcia
Krémeše si obľúbeným dezertom, ktorý ihneď zmizne z plechu. (Zdroj. Gettyimages.com)

Postup:

  1. Najskôr rozohrejte rúru na 180 °C. Pláty lístkového cesta rozložte na dva plechy, poprepichujte ich vidličkou a pečte ich 10 až 15 minút dozlatista.
  2. Potom si urobte pudingovú náplň. V menšom množstve mlieka rozmiešajte pudingy, 200 g cukru a tri žĺtka. Zmes by mala byť úplne hladká. Zvyšné mlieko medzitým zohrejte na strednom ohni, vlejte do neho rozmiešaný puding a všetko za stáleho miešania priveďte do varu. Varte asi 2 minúty, stiahnite z ohňa a odložte bokom.
  3. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a potom ho vmiešajte do horúceho pudingu. Zmes potom zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.
  4. Maslo izbovej teplote vyšľahajte do peny a postupne doň po lyžiciach pridávajte vychladnutý puding . Zakaždým dobre prešľahajte.
  5. Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha so zvyšným cukrom a vanilkovými semienkami.
  6. Plech vyložte alobalom. Položte naň plát lístkového cesta, rozotrite naň rovnomerne pudingový krém a potom aj šľahačku. Druhý plát cesta položte na šľahačku.
  7. Nakoniec poprášte práškovým cukrom a dajte aspoň na 3 hodiny alebo najlepšie na celú noc vychladiť.
  8. Pre dokonalú chuť môžete krémeš poliať čokoládou.
👉 MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ:
Chystáte sa renovovať kuchyňu? Toto sú TRENDY na rok 2025, ktoré ovládnu najdôležitejšiu miestnosť v byte

Čokoládová poleva:

  • 250 gramov čokolády na varenie
  • 60 gramov kokosového oleja

Postup:

Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a tuk. Polevu nechajte vychladnúť na 29 stupňov a následne ňou polejte krémeš. Uhlaďte a dajte stuhnúť do chladu na minimálne 7 minút.
Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, pp
Odporúčame