Hoci špenát nie je potravinou, ktorá by bola všeobecne obľúbená, ak stavíte na kvalitné čerstvé lístky a správny postup prípravy, môže ho zobrať na pomoc aj do chuťoviek. V spojení s aromatickými syrmi dokáže totiž krásne vyniknúť. Ak máte náladu na slanú špecialitu, tieto šunkovo-špenátové taštičky so syrom pravdepodobne obmäkčia aj zarytého odporcu.
Potrebujeme:
● 500 g lístkového cesta
● 100 g špenátových listov
● 1 mozzarellu
● 100 g plesňového syra
● 200 g šunky
● 1 vajce na potretie
● plátok masla
● soľ, korenie
Postup: Špenátové listy umyjeme, podusíme do zmäknutia na masle, okoreníme a osolíme. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a z každej časti vyvaľkáme obdĺžnik. Rozdelíme ho na štvorce, približne o rozmeroch 12 x 12 cm. Šunku nakrájame nadrobno, mozzarellu nastrúhame a plesňový syr rozdrobíme. Na každý štvorec naukladáme špenátové listy, trochu šunky, mozzarelly aj plesňového syra. Dva protiľahlé cípy zo štvorcov cesta spojíme nad stredom, aby vznikli pekné taštičky. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista.
Aké chutné jedlá zo špenátu si varíte vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na