Recept na dnes: Tradičná hrachová polievka najlepšie chutí s párkom

Foto: GettyImages

Hustá, výdatná, strukovinová a taká naša… V spojení s kúskami vareného údeného mäska alebo opečenej slaniny nenechá ľahostajného žiadneho muža. Dokonca ani toho, ktorému je „jedno“, čo sa bude dnes variť. Tradičná hrachová polievka sa možno z našich kuchýň vytratila, a preto istotne nezaškodí si tento jednoduchý recept pripomenúť.

Potrebujeme:

• 300 g sušeného (žltého) hrachu
• 2 mrkvy
• 1 petržlen
• 1 cibuľu
• 2 strúčiky cesnaku
• rastlinný olej
• soľ, čierne korenie, majoránku

Postup: Hrach namočíme už deň vopred. Pred varením vodu zlejeme, hrach prepláchneme a dáme variť do hrnca v novej vode. Na panvici opečieme na troche oleja cibuľku a koreňovú zeleninu. Keď je hrach polomäkký, pridáme do hrnca aj zeleninovú zmes, pridáme soľ a koreniny a varíme do úplného zmäknutia. Na záver rozmixujeme do krémovej konzistencie. Podávame s opečenými kúskami chleba potretými cesnakom. Mužov určite poteší aj verzia s opekanými kolieskami párkov, slaninkou alebo vareným údeným.


Na aké spôsoby si hrachovú polievku pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close