Ak hľadáte recept na sladký dezert, tento zaujímavý koláč s mandarínkami a tvarohom by nemal zostať bez povšimnutia. Je krehký ako obláčik, príjemne svieži, no pritom šťavnatý a s vyváženou chuťou všetkých ingrediencií. Naviac – obľúbite si jeho nenáročnú prípravu a možno ho nabudúce vyskúšate aj s iným ovocím.
Budeme potrebovať
Na cesto:
- 300 g polohrubej múky
- 200 g kryštálového cukru
- 4 vajcia
- 100 ml oleja
- 1 téglik kyslej smotany (180 g)
- 50 ml mlieka
- 1 prášok do pečiva
Na plnku:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 200 ml smotany na šľahanie
- 1 žĺtok
- 1 vanilkový puding v prášku
- 100 g kryštálového cukru
- 2 konzervy mandarínok (cca 2 × 300 ml)
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto spolu šľahačom dôkladne vymiešame, kým sa na povrchu tekutého cesta nezačnú vytvárať bublinky.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný štandardne veľký plech (cca 42 × 30 cm). Rozotrieme dôkladne aj do strán, aby bolo cesto v každej časti rovnako vysoké.
- Pokračujeme prípravou plnky. Všetky ingrediencie na plnku (okrem mandarínok ) vymiešame šľahačom dohladka. Polievkovou lyžicou plnku rovnomerne “nakôpkujeme” na cesto.
- Na vrch poukladáme mandarínky zliate z nálevu. Tento koláč je výborný aj s čerstvými malinami a čučoriedkami.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 – 35 minút.
Dobrú chuť!
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na