Kto by ju nepoznal. Pripravovali nám ju kuchárky v škôlke, často býva ako súčasť predjedla na svadbách. Nie divu, keďže chutí skvele. Je výborná na jednohubky, obložené chlebíky alebo ako plnka do varených vajíčok. Príprava šunkovej peny je pritom rýchla a veľmi jednoduchá. Všetko čo budete potrebovať, je údená šunka, maslo, smotana a horčica, ktorá jej dodá pikantnú bodku. Keď tieto ingrediencie spolu vyšľaháte, vznikne nadýchaná a neskutočne chutná pena. Jej príprava netrvá dlho a u hostí určite zožnete úspech.
Potrebné ingrediencie
- 150 g kvalitnej šunky
- 50 g masla
- 5 lyžíc smotany na šľahanie
- 0,5 lyžičky horčica
- 1 štipka mletej papriky
- 1 štipka bieleho korenia
- soľ
Postup prípravy
Šunku nakrájajte na menšie kúsky a rozmixujte. Pridajte maslo, smotanu a horčicu. Dochuťte koreninami, poriadne prešľahajte, aby pena bola ľahká a nechajte ju vychladiť. Je na vás, s čím ju budete podávať. Výborne chutí s pečivom, alebo ňou naplniť vaječné bielky, papriku či paradajky. Horčica pene dodá mierne pikantný nádych. Ak ju chcete pripraviť pre deti, nemusíte ju pridávať, bude bez nej o niečo jemnejšia. Mužov isto poteší, ak do šunkovej peny primixujete nastrúhaný chren.
Sledujte náš Instagram
Zdieľať na